logo LEA
Date: 11 May 2016 04:48:42
Title: N 35.45.13 W 45.03.0

Mot Asorene 11.døgn

Tirsdag   10.5.2016  kl 1200 UTC -3

Posisjon: N 35.45.13  W 45.03.0

COG:  80-90 grader

SOG : 6-7knop

Vind:   2ms,

Utseilt distanse siste døgn: 160

Utseilt distanse totalt fra BVI:  1523

Distanse igjen til Horta: 803

Vær: sol, 24 grader. Sjø: 21 grader rolig, lette dønninger fra nordøst

 

Det har vært et rolig døgn, hvis man ser bort i fra motordur. Vi har mesket oss med masse vann fra watermaker og mye strøm.

Det har faktisk gått an å ligge i forpiggen, første gang på dette havkrysset for min del. Reidun har kjørt hard core og sovet der hele veien. Jeg sover litt rundt omkring der det passer og har dekket alle båtens kriker og kroker: salong: ganske koselig. Lene’lugar: ganske greit men sol inn om formiddagen når det er hviletid for nattevakten. Erins lugar: veldig bra og på skyggesiden. Og sist men ikke minst: cockpit som er beste plassen! Men om morgenen når jentene kommer på vakt synes de ikke noe særlig om et sovedyr på benken, like greit å luske ned og finne seg dagens soveplass i ro og fred.

 

I går ble sommerdynen funnet frem, Gu’ kor deilig! Det er så digg å ligge under dyne igjen.

Det bikker nå ned mot 19-20 grader på natt og båten føles ikke lenger som en stekeovn nede.

 

Vi fikk satt på vindroret igjen i formiddag. To skruer i sprekken og litt av et moment å få satt på roret underveis. Lett sjø og bevegelse i båten. Roret som vil flyte opp og to stk personer hengende bak på hekken fr å få det ned og inn på stammen. Yours truly måtte til slutt stå nederst på badestigen for å stabilisere sidebevelsene på roret og da smatt det på plass. Litt engstelse for portugiske krigerne, men slapp unna med skrekken. I det Reidun lå med hodet nedover for å feste sikringen, kom en sko/filt tøffel deisende opp i fjeset på henne. Den kom sigende fra undersiden av båten. Skal si hun skvatt! Den var gammel og hadde lagt lenge i sjøen.

 

Vi fisker og fisker. Noe stort slukte sluken i dag, men vi gir oss ikke. Venter med lengsel på en gullmakrell. Da blir det fest!

Morgenvakten hadde småplaner om å lage deilig pizzasnurrer til lunsj, men glemte seg helt bort i kortspill og quiz. De får ny sjanse i morgen.

 

Heiste seil igjen etter 23 timer for motor. Seiler på lens/platt lens med spridde seil. Den ligger nå på 6-8 ms fra SSW/WNW. Skal bli mer SSW og øke fra torsdag til 9-13 ms. Klara Vindror styrer nå skuten og vi er spent på om skruene holder.

 

Snakkes!

 

 


 


Diary Entries