logo LEA
Date: 09 May 2016 01:37:11
Title: N 33.55.12 W 51.13.85

Mot Asorene 9.døgn

Søndag  8.5.2016  kl 1200 UTC -3

Posisjon: N 33.55.12  W 51.13.85

COG:  86 grader

SOG : 8 knop

Vind:   9 ms, ØSØ

Utseilt distanse siste døgn: 169

Utseilt distanse totalt fra BVI:  1286

Distanse igjen til Horta: 1126

Vær: sol, 22 grader. Sjø: bølger fra sørøst 2m

 

 

Hurra! Klokken 14:10 i dag viste kartplotteren 1108 nm igjen til Azorene, det vil si at vi er halveis! Dette ble feiret med  bobler og snop og quiz i cockpit!

Vi har definitivt kommet lengre nord, det ser ut som om dagene med bikiniseilas er over. Det er 22 grader i cockpit og kaldt i vinden. Vi seiler med fremre del av kalesjen oppe, gir god ly både for sol og vind.

Vi har enda ikke lov å snakke om ull, det minner oss på at vi er på vei til kalde nord. Benevnes bare som «det du vet».   Gamlingene knakk sammen og måtte inn i skapet og finne «det du vet», nettene føles bikkjekalde. Bortsett fra regnfulle dager i begynnelse har det vært sol og fint. Litt mer skyer i natt. Månen er borte og vi gleder oss til den snart kommer frem igjen på nattevakt.

 

Klara Vindror har fått seg en smell. Nederste feste på skroget var løst, trøkk fra roret (til Klara) ga bevegelse og vi bestemte oss for å ta det av inntil vi får ordnet festet. Da vi løsnet roret og trakk det av, kom selvfølgelig en ekstra stor bølge som gjorde at hekken for ned og smalt inn i toppen av roret som fikk seg en sprekk.  Vi kan sannsynligvis fikse det men må ha mye roligere forhold hvis vi skal klare å sette på roret igjen. Foreløpig styrer Kåre (autopilot) stort sett, men han er blitt litt senil. Plutselig glemmer han at det er han som styrer showet og slipper opp. Ikke sier han fra heller. Så, plutselig går autopiloten på standby uten noen form for alarm og Lea fyker opp i vinden. Den kobler seg ut et par ganger i døgnet. Ingen krise, men fører til at vi må være oppe og passe på.

Uværet over Bermuda er grunnen til at vi har hatt mye vind siste dagene. Det trakk seg lenger øst en beregnet. Værmelding fra Chris i dag sier at vinden vil løye litt og etter hvert trekke seg mer fra sør-sørvest. Vi velger å gå rett på Horta nå, risikerer litt mindre vind ett døgn eller så, men vi har rikelig med diesel. Alternativ er å legge kursen litt nord for direktelinjen og får mer vind (og regnbyger ut i uken). Vi har logget litt ekstra mil pga den nordlige kursen vi holdt første dagene, så nå kjører vi bare rett på!

 

Våre norske og svenske venner er «out here somewhere», alle har hatt mye vind og god fremdrift siste dagene.   LEA blir nok ikke først i havn på Horta, men hvor stas er det da?

 

Vi vil helst ha flagg og hornmusikk når vi kommer og da bør vel noen andre komme først, ikke sant?

 

Stay tuned!

 

 


Diary Entries