logo LEA
Date: 07 May 2016 17:26:50
Title: N 32.39.9 W 54.07.2

Mot Asorene 8.døgn

Lørdag  7.5.2016  kl 1200 UTC -4

Posisjon: N 32.39.9  W 54.07.2

COG:  80-90 grader

SOG : 8 knop

Vind:   11 ms, ØSØ

Utseilt distanse siste døgn: 175

Utseilt distanse totalt fra BVI:  1017

Distanse igjen til Horta: 1293

Vær: sol, 25 grader. Sjø: bølger fra sør, ganske store

Vi har stilt klokken 1 time frem.

 

Vinden ble ikke som vi trodde og som var meldt. Vinden har durt på i hele natt. Så vi er inne  tredje dagen med kuling og bølger som herjer med oss.  Vi er tilbake til det stadiet hvor vi holder oss fast, alt som ikke står fast eller holder fast  velter.  Vi har mye sjøsprøyt over båten, noen har funnet veien over kalesjen og midt i fleisen på rorkvinnen.  Så:

Jeg vil gjerne legge inn en bestilling på 13-18 knop noen dager nå. Det positive er at vi koster av gårde i riktig retning.  Setter den ene døgnrekord etter den andre på utseilt distanse.

 

Ellers så har vi det bra! Men store sprell om bord blir det ikke. Vi seiler og sover og holder oss fast. Den eneste som spreller om bord er den stakkars flygefisken som tok sats og landet oppå kalesjen i mørket. Vi hørte et dunk, ka søren er det????? Der ligger fisken oppe på kalesjetaket og ser storøyd på oss, lukter skikkelig FISK!!!. Vi hjalp han til en liten flygetur tilbake i havet.

 

Ingen bading i råkkenrållværet heller, men like greit. Nå har vi portugisiske krigsskip rundt oss, en skikkelig liten slem greie. Ingen båter i syne på noen dager, hele Vikinga Race flåten er her ute og det er godt, vi holder øye med alle og plotter de inn. Litt regattafølelse er kjekt. I dag skal jeg studere hvem som har en fin bris og sette kursen dit!

 

Vi håper det roer seg litt ned som lovet, slik at helgefreden kan senke seg og vi kan gjennomføre quiz’en som utgikk i går kveld pga lett kvalme.


Diary Entries