logo LEA
Date: 03 May 2016 07:18:31
Title: N 23.41.2 W 61.57.1

 

Mot Asorene 3.døgn

Mandag 2.5.2016  kl 1200 UTC -5

Posisjon: N 23.41.2 W 61.56.5

COG: 10-30 grader

SOG 5  kn

Vind: 4-6  ms fra NE

Utseilt distanse siste døgn:   122

Distanse igjen til Horta: 1915

Vær: sol, 26 grader. Sjø: 23 grader, bølger 1-1.5m

 

Tredje døgn på havet, ting begynner å gå seg til. Hadde en drømmedag på havet i går og i dag ser likedan ut. Det er deilig med fin bris og rolig sjø, MEN det gir redusert fart og dermed flere dager på havet totalt. Uansett, vi nyter det! Vinden er mer nordlig enn meldt og blåser fra NE, noe som gir oss en nordlig kurs enn så lenge.

 

Lea havseilerbande har delt seg i to lag, Erin og Lene har 6-12 vakten og Reidun og Anne 12-6 vakten. Sånn går det døgnet igjennom og dette fungerte fint på Atlanterhavskrysset i november. Vi roterer gjerne litt på vaktene underveis. Reidun og jeg har kjørt annenhver natt med 2 timer på og 2 av, det vil si at den ene natten har man bare to timer vakt, det gir mer søvn. I natt var jeg heldig og har fått mye søvn. Men, ble vekket i tretiden av en ivrig stemme: Anne, se her!!! Du må våkne!! Jeg for opp og ble bedt om å se ut i horisonten. Øst for oss så vi en «ildkule» stige opp av havet. Hva i all verden? En nødrakett?? Brann?? Kan vi redde noen her????Frem med kikkerten…….ser ingen bevegelse eller flammer.

 

Det var søren meg månen på vei opp over horisonten, knall rød som en ildkule, helt rått. Vi lo litt av det. I natt prøvde vi jammen santen å redde månen…..

 

Har ellers hatt en del båter forbi siste døgnet, mang store lastebåter stappet med containere på vei østover. Roger i Wanderlust lå 30 nm vest for oss i går. Med sine 27 fot bruker han nok mer tid til Asorene enn oss.

 

I går hadde vi turens første «funky» middag. Noen koteletter på overtid ble stekt til middag……laget under tvil. Gamlingene kastet koteletten på sjøen mens ungdommene bøttet i seg. Ingen ble syke. I dag er det dags for å bruke noen kjøttdeiger som skriker på oppmerksomhet i kjøleskapet……. Frysen er ellers full med en 12-14 frosne middager så vi lider ingen nød.

 

Snakkes

 m_DSC01340


Diary Entries