N 21.42.7 W 61.52.5

LEA
Anne Ramm Salbu & Reidun Seth
Sun 1 May 2016 15:46

Mot Asorene 2.døgn

Søndag 1.5.2016  kl 1200

Posisjon: N 21.42.7 W 61.52.5

COG: 20-60 grader

SOG 6  kn

Vind: 6  ms fra NE

Utseilt distanse siste døgn:   137 nm 

Utseiilt distanse total fra BVI: 276 nm

Distanse igjen til Horta: 1983 nm

Vær: lettskyet, bølger 1 m, litt sol

 

I går bøttet det ned store deler av dagen. Det blir fuktig og vått selv under kalesjen. Vinden snudde på nordøst og vi holdt en nordlig kurs store deler av dagen og natten. På et tidspunkt kom vinden fra alle veier og vi prøve å seile med, litt rotadag på sjøen. Torden og lyn kom ubehagelig nærmt på kvelden.

I dag skinner solen gjennom et lett skydekke og de blåser 6ms enn så lenge fra nordøst. Vi har alt av duk ute og håper på god progresjon dette døgnet.

 

Vi er ennå på «amøbe stadiet». I alle kriker og kroker ligger det havseilere og sover. En stakkar som passer butikken og resten ligger strødd og sover. Vi seiler og sover, og spiser litt. Laget til enkel middager før avreise for de to første dagene, sjakktrekk! Det gjelder å finne seg godplassen i cockpit, den på le benk slik at du ikke må klamre deg fast i nedoverbakke. Er du så dum at du går på do, så vips har den amøben som steinsov på dørken i sted tryllet seg opp i godplassen din.

 

I dag er det første mai, lurer på om vi skal gå i tog på fremre dekk. Må kanskje øve oss på det hvis ikke vi rekker frem til Asorene før 17 mai……

 

I dag er resten av flåten i gang fra Antigua, Vikinga Race is on!
 
Sail on!