logo LEA
Date: 30 Apr 2016 17:19:01
Title: N 19.52.9 W 62.45.5

Mot Asorene  1.døgn

 

Lørdag 30.4.2016  kl 1200

Posisjon: N  W

COG: 40-70 grader

SOG 5-7  kn

Vind: 6  ms fra 130-150 grader

Utseilt distanse siste døgn:   139 nm (23 timer)

Distanse igjen til Horta: 2084

Vær: squalls, lyn og torden. 25 grader

 

Da er vi i gang! 50 minutter etter skjema løftet vi anker og satt kursen mot Asorene .  Ingen hornmusikk og heiarop, ingen kjente i bukten som kunne vinke oss av gårde. «Grace» (Norsk) dro et par timer før oss, vi har enda ikke tatt de igjen… Men like greit uten hurrarop denne gangen, jeg kjenner en stor sorg og forferdelse over helikopterulykken i Bergen og har surret mye på det utover dagen og natten.

«Ka e det egentlig vi holder på med» kom det fra Reidun i går kveld. Squallsene uler rundt båten, det er beksvart og vi går natten i møte på havet. Vi er helt i startgropen på et enormt svært havstrekk. Muttens aleine. «Nei, jeg tenkte akkurat det samme « sa jeg.

Det er sånn første dagen. Må få rytmen i kroppen, havet under huden og saltsmak i munnen. Sette sjøbein og la magen ramle på plass så blir det helt konge!

 

I morgen starter resten av gjengen, da blir det daglig oppdaterig med Camilla i Anorak som sambands sentral. Helt topp.

 

Dagens værmelding fra Chris melder om squalls (regn og vindbyger) vind 8-10 ms. Det har øst ned i hele morges, vi satte opp kalesjen og nå er det bare fryd og gammen i cockpit. Klara vindror har styrt skuten ganske så bra gjennom natten og formiddagen. Vi holder kurs omtrent rett på Horta enn så lenge

 

Jeg synes det var bikkjekaldt på nattevakt, sjekket temperaturen, den viste 25 grader…….


Diary Entries