logo LEA
Date: 30 Nov 2015 16:39:35
Title: N 15.35.16 W 55.24.6

 
 
Kapp Verde- St. Lucia 12. døgn
30. november 2015 kl 1200 UTC -3
Posisjon: N 15.35.16 W 55.24.6
COG: 290
SOG 5-6 kn
Vind: 5-8
Utseilt distanse siste døgn: 149  nm
Utseilt distanse fra Kapp Verde:   1885nm
Distanse igjen til St. Lucia:  1885 nm
Vær: overskyet, masse squalls , 30 grader,
Bølger: 2,5 , havdønninger: 3 m
Antall flygefisk på dekk: 1 som klamrer seg fast
Middag:  pølsefest!
 
Vi er litt lei oss for at spribommen røk, det setter oss litt tilbake fartsmessig. Vi har hoppet en plss ned på listen til 7.plass. Grrrrrr...........Seiler på fokken og det går unna når det blåser mer enn 10ms. Det har det gjort i natt, men i dag har vi enten vindstille og seilet bare står og slår og flagrer, eller så blåser det og regner het vilt. Vi seiler med været, ruller inn endel på fokken når bygene kommer og det går så det koster. Vi sitter som våre kråker i cockpit og styrer Lea gjennom bølgene. Faktisk deilig med litt regn, men det kunne blåst jevnere.
vi kikker på distansen til St Lucia og ser at det nærmer seg, satt inn Karibien kartet i plotteren og er klare som egg for å komme frem. Reidun fikk bakvakt på benken i natt og fikk tatt seg inn igjen. Hun spratt opp i seks tiden da første regnbyge kom og vi oldiser har styrt skuten i morgentimene mens ungdommen har fått sove litt. Stille og rolig mellom bygene, hver sin kaffe og fiskesnøret ute. Vi kjenner at vi har det godt, så utrolig priviligert som får oppleve dette!  Solen kikker såvidt frem mellom skyene og tegner en diger regnbue over båten.
 
Værmeldingen lover masse regn og vindbyger de neste to dagene. Så det blir full rulle helt inn. I dag skal jeg grave langt ned i et lager og finne champisen, den skal på kjøl!
 
Nå står superdamen i byssen og lager fleskepannekaker, solen skinner akkurat nå og vi stritørker regntøy og puter. Jeg skriver på en av de siste loggene for livets lengste seilas så langt, heldige meg som får oppleve dette med min flotte lille familie. Så godt å vite at det er mye mer i vente.
 
snakkes!
 
 

Diary Entries