logo LEA
Date: 21 Nov 2015 13:29:07
Title: N 15.04.7 W 32.05.1

Kapp Verde- St. Lucia 3. døgn
21. november 2015 kl 1200 UTC -1
Posisjon: N 15.04.7  W 32.05.1
COG: 260
SOG 7-8 kn, 11 knop i surfen
Vind: 7- 11 ms
Utseilt distanse siste døgn: 165 nm
Utseilt distanse fra Kapp Verde: 445
Distanse igjen til St. Lucia:  1660 nm
Vær: sol , 30 grader,
Bølger: 2-2.5 m, havdønninger: 2-3 meter
Antall flygefisk på dekk: 1
Middag: pizza m aioli
Lea’s yoghurtfabrikk gikk på en smell, må lage ny i dag
 
Heisan! siste døgn har vært fartsfylt. Atlanterhavskryss siste døgn har vært som en berg og dalbane. Det blåser hatter og høy i fra NNØ, dvs vi har vinden bakfra som vanlig og svære havdønninger sender LEA fossende fremover. Vi har fosset frem gjennom natten med skrekkblandet fryd. Ikke akkurat slik vi er vant til i Byfjorden nei. Jeg synes det gikk litt vel fort i natt, med full seilføring og spride seil. Det var bare å hlde seg fast både på vakt og i sengen. Lea går som en drøm, tar bølgene fint og je tror rett og slett at hun synes dette er gøy. Største problemet med å seile slik er all rullingen, ALT går vegg i mellom med mindre det står fast. Vi er ganske god på å sjøsikre så stort sett går det fint. I morges skulle morgenfuglene vaske cockpit mens nattuglene sov ut. Jeg satte en bøtte med vaskevann på dørken, snudde ryggen til og så var det gjort. Bøtten veltet og skylte inn gluggen til Erin som sto åpen. E165gentig ganske vittig selv om nattisen ikke synes det.
Vi har det ellers bra. Det ligger ca 60 båter her ute på vei til samme mållinje som oss, men de er som blåst vekk. Har ikke sett noen siste døgn. Vi er alene på storhavet. Litt skummelt, litt tøft og en helt ny opplevelse å være så langt ute . Må ikke tenke og gruble for mye, vi seiler oss sakte mot Karibia, sånn er det.
Vi har mye fokus på sikkerhet, alltid to på vakt. Alltid vest og sele på om natten. Ingen går på dekk uten å gi beskjed. Med de sjøen som er nå er cockpit plassen å være. Mye rulling og surfing. Vi er litt grepet av konkurranse, spenningen var stor ved loggføring i dag. 165 nm er vi fornøyd med! Det har ført oss 162 nm nærmere St Lucia, så vi har seilt ganske rett på. Vi vurdere å sette kursen litt NW for å få god skjæring når vinden dreier mer øst over helgen. Vi får se. De beste båtene ligger lengre nord, vi tenker det er det de tenker og da er det kanskje ikke så dumt.
 
Det har ellers vært ganske sterke scener ombord. Skipperen satt seg flett naken bak på badeplattformen. Hadde med seg såpe og bøtte og hadde en skikkelig vask. Alle ble advart, ta på seg mørke solbriller eller skue utover horisonten men dette på gikk. De overlevde seansen og jammen santen lusket ikke flere bakpå og fikk seg en liten dose Atlanterhavsdusj.

Diary Entries