logo LEA
Date: 15 Nov 2015 14:03:45
Title: N 16.53.21 W 24.59.48

Las Palmas- Kapp Verde 7.døgn
 
14 november 2015 kl  målgang Mindelo kl 22.49.02 lokal tid (UTC-1)
I MÅL!! 1. LEG
Posisjon:  N 16.53.21 W 24.59.48
 
Utseilt distanse siste 11 t: 73nm
Utseilt distanse totalt fra Las Palmas:   923 nm
Totalt tid: 154 timer, 49 min og 2 sek, gjennomsnittfart på 5,99 kn
 
Vi er i mål! I nattens mulm og mørke nærmet vi oss stadig Mindelo, østavinden gir oss sand fra Sahara og redusert sikt. Vi speider og speider, men det er under 10 nm igjen før vi ser lys fra land. foran ligger Sara Ulrikke (norsk) og krysser seg mot mållinjen, klarer vi nå de igjen? Vi innser at det blir vanskelig og de krysser mållinjen 20 min før oss.  Vi har hatt 923 nautiske mil med flott seiling uten drama, men de 10 siste minuttene gir oss høy puls og aktivitet på dekk. vi kommer inn i akselerasjonssonen like etter målgang og vinden øker til 25 knop og vi får en ufrivillig jibb.  dette skjer mens vi starter en kontrollert jibb. Preventeren løsnes for tidlig og i det vinden kommer fortere og hardere enn planlagt klarer ikke fokkeslasken holde igjen og tauet lager en fin fartstripe i hånden. En shakkel på løygangen ryker i farten og bommen fyker avgårde. To rekkestøtter får seg en liten tvist, Lene sneies over øyet sannsynligvis av en del av shakkelen som tar farvel og vi skvetter noen sinnsykt. Skipperen er nede og kaller opp regattakontoret for å informere om målgang og jeg kan si det smalt noe sinnsykt. Vi fikk fatt i preventeren, hold bommen ute ved hjelp av vinden og fikk den kontrollert tilbake ved hjelp av vinsjen og sikret. PUH!
 
Turen fra Las Palmas har gått utrolig fint. Det er ikke til å legge skjul på at vi var utrolig spente på forhånd. Dette hadde vi j aldri gjort før og det er langtfra hverdagskost. Tenk deg at du stapper kjernefamilien din inn på ca 30 kvadratmeter på en ukes opphold. Disse 30 kvadratmeterne er i stadig bevegelse, frem og tilbake, opp og ned. Ingenting står stille og i deler av disse 30 kvadratmeterne må man ha på vest og sele. Ingen kan forlate stedet før om ca 900 nm så det må fungere. Helt utrolig, men det funker.
Team Lea har klart seg bra. Dagene har flydd, man har vakt 6 timer og fri 6 timer. Hver kveld felles middag i 18 tiden og et lite skipsmøte og lufte dagen og natten som kommer. Lene og jeg har hatt nattskiftet og vi har hatt det bra sammen. Vi aner ikke plassering, men det som er sikkert er at vi var sist ut fra Las Palmas pga storseilet som måtte fikses like etter start, men har seilt oss opp. “Gamlegutta” på bryggen her sier vi har vært flink. siste rapport i går morges sa en foreløpig 9 plass i klassen. Vi får vente å se.
 
Full rulle på bryggen, båter har kommet inn etter oss i hele natt og det er liv og røre. Alle er litt “høye” og happy etter et slikt langt seilas. Vi er spent på å oppleve en liten bit Afrika. Men først skal vi la dette synke inn, følelsen av å bare være her, seilturen vi har hatt. Og ikke minst så skal vi vaske Lea. Hun er nå litt okerfarget etter all sand fra Sahara som har blåst over oss siste uken.
 
Anne
 
 

Diary Entries