logo LEA
Date: 14 Nov 2015 13:38:58
Title: N 17.43.3 W 24.09.9

Las Palmas- Kapp Verde 6.døgn
 
14 november 2015 kl 1200 UTC
Posisjon: N 17.43.3  W 24.09.9
COG: 224
SOG 6 kn
Vind: 6 ms
Utseilt distanse siste døgn:123 nm
Utseilt distanse totalt fra Las Palmas:  850 nm
Distanse igjen til Kap Verde:  67nm
ETA ca midnatt
Vær: overskyet, 26 grader,
Bølger: tja litt tørre enn i går, 2.5?
 
Vi har et coctailparty i Mindelo kl 1900 vi skal nå, men  i skrivende stund befinner vi oss 67 nm ifra mållinjen og det er mulig vi må fixe coctails selv litt senere i natt. Det går helt fint! Vi har hatt lite vind i natt og jentene på LEA har fått kjørt seg på å få max ut av 3-4ms rett i hekken.  Vår private lille regatta med Hejira har hjulpet oss, vi seg sakte forbi i løpet av natten og holder de bak oss. Må ta en prat med de i havn og takke for hjelpen! Men, de har desverre lavere “handicap” enn oss og slår oss nok på den til slutt. ARC har en merkelig form for plassering av båter og beregning av det de kaller TCF ( en faktor som gir deg avtrekk eller tilegg i tid) og LEA har fått en “på tryne” høy faktor. Vi som seiler uten noen for for fancy seil og hjemmelaget spribom?  Den fungerer utmerket, men skulle vært lengre. I tillegg så er vi i samme klasse som båter på 54 fot, og da sliter vi med å “hente hem gullet” kan du si.
 
Jeg skulle egenlig vært på jobb nå, er ikke det fint at jeg akkurat nå  er her?  Tusen takk til snille kolleger Trine og Odde som dekker for meg og snille sjefer som lar meg få sprelle litt.
I skrivende stund har Reiduns Båtbakeri deilig brød på gang i ovnen, vi surfer avgårde i 6 knops fart og jeg har nylaget kaffe i koppen . Det er lørdag og kanskje det blir “nokke godt” i dag. Reidun og jeg raidet skuten på jakt etter sjokolade i går, men de der ungene har jammen gjemt den godt!
Vi er enig i at vi kunne like gjerne svingt høyre og satt kursen rett mot St.Lucia, livet ombord er fint og vi trives. Nå er vi i sonen og dagene flyr avgårde.
Men, vi skal visst gjøre et pit stop i Mindelo først og vi gleder oss til å seile over mållinjen i nattens mulm og mørke.
 
snakkes på Kap Verde!
Anne- Happy skipper
 
 

Diary Entries