logo LEA
Date: 12 Nov 2015 15:37:36
Title: N 20.46.6 W 20.46.6

Las Pamas- Kapp Verde 4. døgn
 
12. november 2015 kl 1230 UTC
Posisjon: N 20.46.6 W 20.53.8
COG: 240 ,
SOG 5-6 kn
Vind: 4-6  ms fra  50-80 gr (NØ)
Utseilt distanse siste døgn: 127nm
Utseilt distanse totalt fra LP:  581 nm
Distanse igjen til KV: 328 nm
Vær: lett skydekke ,27 grader. Sjø: ca 2.5 m, NØ
 
siste døgns utseilte distanse har vært sørgelig, vi har nå vinden på platt lens (rett bakfra) og etter forrige natts fykende fart gjennom universet så har det roet seg betraktelig.  I følge værmeldingen skal det blåse omrent slik frem til Mindelo. Vi er ikke så god på platt lens, mn øvelse gjør mester. det store spørsmålet i går var, skal vi slå i dag eller i morgen? Vinden skulle dreie fra 90 grader til 45-55, da kunne vi slå og sette kursen litt mer vest med vinden inn fra styrbord.  vi seiler med bommen helt ut og har satt preventer. Vi jibbet, men det var for tidlig, vinden dreiet ikke som forventet og før mørket kom jibbet vi igjen og seilte i natt for babord halser igjen. Skuffende lite vind i natt og vi putlet avgårde i ca  4 knops fart. I gode gamle dager, før vi begynte å seile regatta over Atlanteren, hadde det bare vært å starte motor......På ære og samvittighet skal vi oppgi motorkjøring, og da sitter det langt inne å fyre opp.
Nettene så langt har vært flotte, skipperen er etterhvert mer venn med mørkenattenpåhavethelt alene og vi seiler under stjernehimmel. I går natt hadde vi besøk av en delfinflokk, havet er full av morild og man ser ikke delfinene men morilden som laget et fantastisk spill i havet. Vanvittig tøft! Hadde ellers besøk av en sommerfugl!!, den var gul og likte seg på mine knall gule shorts, kanskje den trodde den hadde funnet en venn?  I morges var det jubel da vi et øyeblikk hadde inne en annen ARC båt BAK oss på AIS. Vi er ikke sist!!
Vi har det bra ombord, høy kvalitet på bespisning selv om appetitten ikke er på topp. Jentene lager fantastiske middager, Reidun lager killerbrød, og vi har godterier på lur i dørken. I dag er det min tur å ha byssetjeneste, har fått beskjed av logistikksjefene at vi må bruke opp resten av de ferske grønnsakene før de skriker på mytteri.
Om to- tre dager er vi på Kapp Verde og kan fylle opp med nye eksotiske grønne ting. Deadline for mållinje er søndag klokken 17. Vi er skjerpet og gjør så godt vi kan, om en to-tre uker er vi sikker dritgo’ på patt lens Smilefjes

Diary Entries