logo LEA
Date: 11 Nov 2015 14:54:44
Title: N 22.00.6 W 19.36.8

Las Pamas- Kapp Verde 3. døgn
 
11 november 2015 kl 1430 UTC
Posisjon: N 22.00.6 W 19.36.8
COG: 220 , direkte på KV ( sånn omtrent)
SOG 5-6 kn
Vind: 6 ms fra  60-90 gr (NØ)
Utseilt distanse siste døgn: 162nm
Utseilt distanse totalt fra LP:  454 nm
Distanse igjen til KV: 431 nm
Vær: sol og 27 grader. Sjø: ca 2.5 m, NØ
 
Hei! Vet ikke om det er noen om leser denne, men uansett, så fint hvis du er der og tenker på oss her ute på havet! Det er blitt onsdag og vi har passert halveis til Kap Verde. Jentene på Lea sprenger stadig nye grenser. Livet på havet begynner å gå seg til. Kroppen har fått seg noen blåmerker etter ublide møter med karmer og diverse. Hun kaster på seg og duver sidelengs i bølgene. En må lære seg å parere skikkelig, stå bredbent som en kar og sette lokket på kaffekoppen. Det tunge lokket på dossen fremme har smelt i ryggen på deg noen ganger, det er like før det blir skrudd av. Jeg har akkurat satt ppe og roret siste timen, og kjenner på hvor fantastisk dette er. Akkurat seiler vi med storseilet helt ut, vinden bakfra og bølgene som sender oss fremover. Av og til ser de så svære ut, lke greit å se fremover da og kjenne surfen ta oss mot Kap Verde.
siste døgn har vært bra. I natt blåste det 10-12 ms med 14ms i kastene, inn bakfra, samme seilføring om nå. Det gikk så det kostet i nattens mulm og mørke. Utrolig så behagelig det blir tross været når du har det med deg.  Ingen båter hverken på radar, ais eller med det blotte øyet. Jeg har sovet som en stein på frivakten, og jeg har sovet som en stein på bakvakten i cockpit. Reidun laget ferske rundstykker i går kveld og de har smakt helt fantastisk i natt med en brunost vi har spart på helt til nå.
vi er definitivt akklimatisert til varmen, synes det er bikkjekaldt om natten, bare 22 grader..... akkurat nå er det 27 grader i cockpit. Lene styrer kuten, Erin baker boller til  “4 kaffen” og Reidun fisker. Jeg har bakvakt og skal sette meg i solen og lese om Kapp Verde.  Vi mimrer om verdens beste hund og lever i nuet.
 
Ship o’hoi
Anne

Diary Entries