logo LEA
Date: 10 Nov 2015 13:44:29
Title: N 24.20.36 W 17.47.0

Las Pamas- Kapp Verde 2. døgn
 
10 november 2015 kl 1200 UTC
Posisjon: N 24.20.36 W 17.47.0
COG: 220 , direkte på KV ( sånn omtrent)
SOG 7-8 kn
Vind: 7,4 ms fra 90 gr
Utseilt distanse siste døgn: 150 nm
Utseilt distanse totalt fra LP:  292 nm
Distanse igjen til KV: 601 nm
Vær: fint, overskyet og 25 grader. Sjø: ca 2.5 m, NØ
 
Det har vært en trist natt i Lea. Sent i går kveld fikk vi beskjed om at vår kjære hund Latisha er alvorlig syk og måtte ta den tunge avgjørelsen å avlive henne. Verdens beste hund og kompis. Det har vært mange tårer på rorvakten i natt. Hun er gammel og vi visste at dette kunne skje, men så trist alikevel.
Seilmessig, så går det fremover. I denne stund vet jeg ikke de siste resultatene, men vi hadde definitivt seilt oss opp på listene i går. Over 60 båter her ute, men det er sjeldent vi ser noen. Det blåser jevnt fra ØNØ, i dag er det redusert sikt og vi har rikelig med sand fra Sahara ombord. Har endelig fått fikset storseilet og har nå fulle kluter med spribom på forseilet og fortsetter utover dagen med kursen nornlu nde rett på KV og vinden på babord halser. Mads i frivind gir gode råd på rutevalg.
Vi var trøtte i gr, de første dagene på havet er alltid en overgang. Båten ruller og kaster på seg i bølgene og hver minste lille ting tar dobbel så lang tid. Kaffe skvetter over kanten på koppen og alt må sikres. en blir sliten av det, i tillegg til lite søvn. det går seg til etter hvert. Matlysten ikke på topp, og å lage mat eller vaske opp  er et kapittel for seg selv.
Vi fortsetter med stø kurs mot Kapp Verde, har en luring bak oss  et sted som prøver å seile forbi, ikke tale om!
 
Ship o’hoi
Anne
 
 
 

Diary Entries