280 torresin sisäänkäynnile

sy.dreamcatcher
Jani Häyrynen
Wed 25 Oct 2017 00:27
11:50.666S 148:26.200E Matka jatkuu mukavasti. Viime yönä saatiin tuulta noin 20-30 solmua ja aalto taas nousi epämiellyttäväksi ja jouduttiin taas turvautumaan pelkän isopurjeen jo kolmosreivin taktiikkaan.
 
Säät on nyt suosinut ja pelkkää kirkasta taivasta saatu katsella pari päivää. Lämpötila hipoo helle lukemia 34 astetta päivällä, joten ihan hyvin tarkenee. Illaksi ja yöksi lämpö laskee 29 asteeseen, niin on pakko jo laittaa pitkää vaatetta päälle ettei palellu.
 
Tosiaan 280 mailia jäljellä, jonka jälkeen purjehditaan läpi Torres Straitin n:150 mailia ja sitte toivotaan, että tuulia riittäisi mahdollisimman pitkälle jonka jälkeen menee moottoroinniksi todennäköisesti loppumatka.
 
Vene on kestäny hyvin eikä mitään oikeastaan ole mennyt rikki. Ikkuna natisee todella rasittavasti, toisen liimasin uudestaan Vanuatulla ja se olikin hiljaa ensimmäiset 8 päivää ja nyt taas ruvennu möykkäämään. Jääkaappikin ollaan saatu pidettyä päällä taas yötä päivää, vaikka rupeaa waecon kompura varmaan vetelemään viimisiä. Pitää toivoa, että saadaan Indonesiassa vielä kylmät oluet korkattua.