400 mailia torresille

sy.dreamcatcher
Jani Häyrynen
Mon 23 Oct 2017 22:05
12:50.400S 150:37.900E Muutaman päivän ajan kärvisteltiin tuulettoman kelin kanssa ja välillä ei edetty juuri lainkaan. meillä on kyllä onni että on spinaakkeri käytössä, sillä ollaan saatu sentään tehtyä jokunen maili lähes tuulettomassakin kelissä. Valitettavasti öisin ollaan jouduttu siirtymään normi purjeisiin, kun joka ilta alkaa sadepilviä muodostua ympärille.
Ollaan hyvin pystytty välttämään sateet, lukuunottamatta yhtä yötä jolloin tulikin vettä niskaan 4 tunnin ajan kaatamalla, positiivisena puolena saatiin tuulia ja edettiin. Tuo vesi sadehan toimi myös huolto tankkauksena ja vesitankit pullistelee taas täysinä, kun uusi hieno sadeveden keruu järjestelmä "Pressu" toimi moitteetta.
 
Vielä yhtenä iltana heti auringon laskun jälkeen saatiin odottamaton vieras, kun valas suhautti ilmaan viisi metriä veneen viereltä ja sitte kääntyi veneen eteen auheuttaen sydämen tykytyksiä ja mukavan adrenaliini piikin koko miehistössä, no mutta kaikki meni hyvin ja valas katosi matkoihinsa.
 
Viime yönä tuulet vihdoin palasivat ja nyt porhalletaan hienossa aurinko kelissä, noin 140 mailin vuorokausi vauhtia ja vielä hyvään tuulikulmaan. Tämä on purjehtijalle lähes ennen kuulumatonta, että tuuli, tuulikulma, aalto, virtaukset ovat kaikki kohdillaan ja aurinkokin vielä taivaalla.