Terceira - Angra do Heroismo

Swan55
Sun 19 May 2013 17:26
38:39.15 N  27:13.08 W

Vrijdag korte nacht, wekker ging om half 4, taxi besteld om 4 uur. Helaas, de firma Plugge kwam niet opdagen en reageerde natuurlijk niet op de telefoon. Om 4:15 maar City Tax gebeld welke in 5 minuten op de stoep stond gelukkig. Verder soepele vlucht en in 3,5 uur op Terceira, had 5 uur in m'n hoofd dus dat viel alleszins mee. Na een korte sightseeing over het eiland aangekomen in de haven van Angra do Heroismo. Zeer schilderachtige haven met gekleurde kerken en huizen op de achtergrond. Relaxdagje en beetje in dorp rondgestruind en s'avonds wat uurtje slaap inhalen.



Volgende dag met auto over eiland gaan touren. Prachtige landschappen, heel afwisselend van vlakke groene weiden tot sprookjesachtige bossen en vulkanische lavavelden. Ook het inwendige van een vulkaan bezocht, waar 100 meter afgedaald in  een smalle krater en waar beneden een groot meer is. Zeer indrukwekkend en gaaf. Daarna nog een tweede krater bezocht, deze verliep meer horizontaal en ontstaan door de ondergondse lavastromen bij een uitbarsting.







's Avonds gegeten bij een locaal restaurantje, waar Cees alweer vrienden had gemaakt. Kost helemaal niks, 6 Euro voor een hoofdgerecht. Fles wijn 5 Euro. In de supermarkt is een pak jus of een fles water duurder dan een fles wijn....
Plan is om dinsdag richting Sao Jorge te gaan, dagtocht dus relaxed. Kunnen helaas niet naar alle eilanden omdat de boot te groot is voor de vaak wel erg kleine haventjes. Dus sommigen zal met de ferry moeten. Nou ja, we gaan het zien. Weer is hier erg wisselend en elk uur weer anders, zon, bewolking een spat regen, maar zeker aangenamer dan in Nederland.