Tenerife 2

Swan55
Sun 7 Apr 2013 17:30
KITESURFEN OP TENERIFE

11 Maart 2013
 
Vandaag ga ik terug naar Tenerife samen met Pim en Eric.
Doel kitesurfen, ja ik ook en Ellinor overvaren naar La PalmaOp een idiote tijd 03.15 opgestaan, hebben we een langere dag....
Helaas ben ik na zo'n vroege vlucht de rest van de dag niet veel meer waard, overigens de anderen ook niet, dus weg voordeel.
Grote vraag, is alles in orde met de boot. Het heeft er 40 kn gewaaid uit een onhandige hoek, vol op de  haven ingang. Yes, Yes, alles in orde met Ellinor, de sailors, marineros, haven meesterhulpjes, hebben goed voor haar bezorgd. Netjes 2 extra mooring lijnen aangebracht. Ook de vinger steigers zijn met extra grote spanbanden vast gelegd. Het heeft er dus echt heftig gewaaid. Ook het navelstrengetje, de walstroom aansluiting, heeft zijn werkt gedaan, dus volle accu's. Dat is best een grote zorg, volledige ontlading van de accu's vinden ze niet fijn. Geeft een ernstige verkorting van de accu levensduur.
Auto gehuurd, langs El Medano, de kitespot gereden, s'avonds in El Abrigo gegeten. Helaas, de eerste 3 dagen geen wind, dus even wachten met kiten.
 
12 maart 
Heerlijk geslapen, geen wind, niet kiten. Alternatief plan. We gaan de onderkant van de boot schoon maken. De heren met hun rubbertjes aan het water in, de boord thermometer geeft 40.3 gr aan. Helaas deze is stuk, 19 gr is een betere schatting. Best koud is de mening, watjes.... Zonder perslucht is het lastig, om op 2,60 meter de dikke baard eraf te krijgen. In Las Galletas 2 sets perslucht gehuurd, voor totaal € 32,00, even nog een probleem met de duikpasjes, deze lagen aan boord. Pim, die aanboord was, maakte een fototje, via sms konden we deze pasjes tonen. Heerlijk die moderne techniek. Na de lunch konden de heren hun werk weer hervaten. Ellinor is nu mooi glad van onder.
Scheelt een hijs en €600.


 
13 maart
Geen wind, dus geen kiten, wordt definitief donderdag. Pim vond dat hij recht had op een easy day, dus chillen op het voordek, lazy bags ondeck. En vooral heel erg je best doen......... nou ja hij heeft het verdiend..... zullen we maar zeggen. Tenslotte met je vader mee gaan is erg vermoeiend.... Een ander klusje was de trough hull  transducers vervangen, een voor SB, een voor BB . Ze geven de diepte, boot snelheid en temp. aan. Vooral de diepte is best lastig als deze niet zuiver is. Eerst de oude transducer eruit. In je zwembroek, hand op het gat van 10 2cm houden. Zo'n gat kan een aardige fontein geven. Draadjes van de transducer aansluiten.Yes het werkt. Nou ja eerst niet, BB, SB verwisseld en de een draadje verkeerd aangesloten. Eric heeft ondertussen een reapater geplaatst. In goed Hollands een windmeter aangever. Alles gereset, het geeft weer de de juiste info.... en er is nog steeds geen wind. En Pim maar chillen op het voordek.. Een hele dag klussen en chillen is ook maar niets, iedereen is in voor een alternatief kite-plan. Jetskieen.... Echt gaaf... Gelijk 1.15 uur geboekt, kregen we korting. Met 70 km over het water knallen. Ze accelereren heel snel, maar liggen ook weer heel snel stil. Rondjes draaien, elkaar met een hekgolf nat spuiten. Alles is gefilmd door de Gopro. Pim heeft zijn nieuwe speeltje, een high speed camera, de Gopro op de jetski gemonteerd. Aan het eind van de "wild ride" werden we verrast door een groep dolfijnen. Stil liggend, met de motor uit, hebben genoten van deze prachtige dieren. Het was een ervaring een de centjes dubbel en dwars waard.
Bij het afstappen kon ik het niet nalaten mijn hoofd stevig, tot bloedens toe te stoten, maar toch een gelukzalig gezicht, ahum... Aan het eind van de middag in, El Medano, Flashpoint, the place to be voor de kiter, een biertje en een hamburger gegeten. S'avonds aan boord de opnamen van de Gopro bekeken, oeps dat gaat echt hard.






 
14 maart
Er is voldoende wind om te kiten. Maar spierpijn, benen, armen, overal spierpijn.Jetskien is toch veel intensiever dan gedacht. Op naar El Medano, de auto vol, met de kitegaer van Eric, mee genomen uit Nederland, een pakket van 160 cm bij 40 cm 50cm. De eerste les werd ik ingewijd in de kunsten van het kiten. Hoe de lijntjes dienen te lopen. Gewoon op het droge, op het strand, daarna de kite onder controle krijgen en houden. Van links naar rechts in de "powerzone " uit de" powerzone". Landen en opstijgen. Nee, en het is niet gevaarlijk en erg leuk om te doen. Pim begon gelijk in het water "body draggen". Hij had al in Zuid Afrika een aantal lessen gehad. Deed zelfs een poging om op het board te staan.... En het lukte.... Een beetje. Eric ging als een speer, klaagde wel over wat weinig wind. Van de 3 kites die hij had meegenomen, juist de grootste thuis had gelaten. En die had hij nu net nodig, morgen weer een kans. Bij de super Hyper Dino een meesterlijk stuk entrecote gehaald. Heerlijk met een salade.



 
15 maart
Wind, veel wind! Kiten. Nee, spierpijn, veel spierpijn. Op naar het kite strand. Vandaag zou ik mijn eerste poging in het water starten. Met 6 bfr en hoge branding, leek mij dat geen goed plan. Pim natuurlijk wel. Na een hele boel geploeter, onder water, even boven water, mocht ik als trotse vader, getuige zijn van zijn eerste "kitestapjes" op het water. Met een stijle leercurve, zoals we van hem gewend zijn, was er aan het eind van de middag een echte ride. Alleen 
Eric had nu het ook prima naar het zin, goede wind en de juiste kite maat. Ach en ik?  Ik kom met kitten nog wel een keer aan mijn trekken.
 
16 maart
Werderom een stevige wind.
Een mooie kit dag voor de heren.
 
17 maart
Kite dag. Voor de heren een bloedmooie dag voor het kiten. Eind van de dag Eric naar een hotel in  El Medano gebracht. Eric vliegt maandag terug, werken hé. Pim zou ook maandag terug vliegen. Het weer in Nederland is koud en de boot moet nog naar La Palma worden gevaren. Dan is het beter maar te chillen in de warmte dan niets doen in de kou. Pim boekt zijn ticket door naar vrijdag, vliegen we samen terug. Pim en ik varen maandag de boot over naar La Palma.