Tenerife

Swan55
Sun 10 Feb 2013 17:34
Inmiddels ligt de Ellinor na wat tripjes naar Gomera nu weer in Tenerife. Verkast naar een haven verder, Las Galletas, omdat daar een beetje wat winkels en restaurants in het dorp zijn, stuk handiger.



Eerste dag  sight-seeing met ons Polo'tje. Eerst naar Masca, via allemaal zeer bochtige weggetjes de berg op naar een pittoresk dorpje tussen zeer steile bergen, erg mooi. Gelunched met prachtige view op de bergen. Daarna via nog bochtigere wegen naar Garachico, ook leuk dorpje met nog veel lava aan de kust. 's Avonds heerlijk gegeten in Los Abrigos, dorpje verderop.




Volgende dag naar de Pico del Teide, de top van de vulkaan, 3718 m hoog! Hieromheen groot natuurpark met de meest uiteenlopende maanlandschappen, zeer indrukwekkend. Je mag er gewoon doorheen rijden en vele plaatsen om te stoppen en te wandelen dus veel leuker dan op Lanzarote. Cees moest natuurlijk weer op elke berg gestaan hebben en zijn sporen achterlaten......






Daarna door naar Santa Cruz waar alles werd klaargemaakt voor het carnaval.


Momenteel is er helaas erg veel wind en in combinatie met de acceleratiezones eigenlijk teveel om comfortabel over te steken naar Gomera, moeten we dus helaas een aantal dagen uitstellen. Maar ja, op Tenerife ook veel leuke dingen te zien, als je maar een beetje uit de toeristenoorden blijft. Dat gebied is eigenlijk maar een heel klein gedeelte van het eiland en de rest is eigenlijk boven verwachting leuk. En af en toe een lay-day is ook best lekker!