Gran Canaria - Tenerife

Swan55
Fri 4 Jan 2013 12:15
28:27.34 N  16:14.82 W

28:01.17 N  16:36.89 W

Oud en Nieuw op het strand van Playa Canteras "beleefd". Volledig anders dan bij ons, om 12 uur een enkele vuurpijl, geen ontkurkende champagneflessen en geen gelukkig nieuwjaarswensen, is dit de recessie?
Op 2 januari zijn we overgestoken naar Tenerife, begon als een relaxed tochtje, maar in de acceleratiezone bij Tenerife (windversnelling door botsen van wind op de kust) toch een puist wind gekregen. 8,6 knopen op de teller en gierend over het water, toch maar een rifje gezet. Hierdoor wel nog net voor zonsondergang in Tenerife, Santa Cruz gearriveerd. Onderweg in gezelschap van de Eendracht en de Alexander von Humboldt en vlak bij de haven verwelkomd door  dolfijnen. Zeer ongezellige haven tussen containers en bouwactiviteiten zodat we besloten hebben om de volgende ochtend toch maar zuidwaarts te vertrekken en Santa Cruz te skippen. 





Heerlijk tochtje langs de mooie kust van Tenerife en liggen nu in de Marina San Miguel. Vanavond ga ik van boord, terug naar huis en weer aan het werk. Cees blijft alleen achter, maar krijgt komende maand veel bezoek en klanten dus die amuseert zich wel.