Gran Canaria

Swan55
Sat 29 Dec 2012 16:54
28:07.52 N  15:25.49 W

Weersvoorspellingen, om gek van te worden....  Donderdagmiddag om 5 uur vertrokken van Lanzarote. Voorspellingen waren perfect, 15-20 knopen wind hele nacht, bakstagwindje. Overdag woei het nog van de planeten, zou 's middags afnemen, maar helaas niks van te merken. Vertrokken met veel springlijnen en kunstgrepen vanwege de harde zijwind en moesten achteruit weg. Ging gelukkig allemaal zonder problemen, buiten nog zeer stevige wind, liepen als een trein. We waren echter de punt van het eiland nog niet rond of de wind viel volledig weg, waarna we enorm hebben liggen rollen vanwege de enorme swell, zeer oncomfortabel. Dit heeft een aantal uren geduurd totdat ergens begin van de nacht de wind weer terug kwam met nog wel zeer onrustige zee. Was dus weinig comfortabel tochtje, maar 's ochtends om 11 uur afgemeerd in Las Palmas. Grote haven met zelfs hier weer een plek aan de steiger van de superjachten, maar dat zijn wel echte, wij voelen ons hiertussen een soort klein duimpje! 
Rest van de dag wassen gedraaid want in Lanzarote waren de wasmachines kapot en we waren zo langzamerhand echt door alle kleding lakens en handdoeken heen. Droger helaas wat matig, dus alles aan boord te drogen gehangen. Cees gruwelt hiervan, mag ik in NL niet doen maar hier staat het wek stoer als "echte" yachties.







Verder de boot ontzilt en Frank en Desiree ontvangen. Heerlijk gegeten aan de Playas de las Canteras, een heerlijke paella. Volgende dag wilden we een autootje huren, maar op het hele eiland geen auto meer te krijgen!!  Schijnt bekend probleem te zijn rond deze tijd, dus hopen dat er morgen nog iets beschikbaar komt. Daarom maar heerlijk gaan lunchen op de boulevard en met de andere Spanjaarden geflaneerd, waarbij we bij het Opera House uitkwamen en we voor €5! Euro kaartjes bemachtigd hebben voor een het Nieuwjaarsconcert concert morgenavond. Nu lekker lounchen op het voordek in de zon, het leven is goed hier.