Rabat

Swan55
Fri 14 Dec 2012 21:25
Gisterochtend sightseeing Rabat. Vanuit de haven met vissersbootje rivier over gezet richting stad en Medina, kosten: 8 Dirham oftewel 20 eurocent per persoon.....dan kun je nog wel een fooitje geven toch?
Eerst naar de Medina, de oude ommuurde stad, gebouwd in de 14e eeuw. Zeer idyllische huisjes, prachtige tuinenen mooie views over zee. Zeer vriendelijke Marokkanen die een praatje met je aanknopen en je willen rondleiden met prijskaartje van een maandinkomen voor hier, en als je dat niet wil lopen ze boos en geirriteerd weg, helaas. Uiteindelijk een vriendelijke jongen die wat wilde vertellen over de Medina, erg leuk, maar ook deze weer enigszins gepikeerd bij het afrekenen, tsja..... Ook bij de locale dames in de tapijtknoperij niet anders, worden zeer vriendelijk onthaald, maar willen wel Dirhams zien, maar ja ze verdienen waarschijnlijk ook niks dus wel enigszins invoelbaar. Daar onze Dirhams inmiddels op waren voor alle dames samen10 Euro gedoneerd, achteraf realiserend dat er nu waarschijnlijk een grote vete is ontstaan over de verdeling onderling.
Daarna de Kasbah in, gigantisch grote overdekte markt. Wel apart om te zien, maar ook veel bedelaars en kreupelen. Het verschil tussen rijk en arm is hier erg groot, want je ziet ook veel gegoede Marokkanen in dikke BMWs en keurig "westers" gekleed. Het Nederlandse nivelleringsprincipe is hier nog niet geheel doorgedrongen. Naast de krottenwijken staan superluxe appartementen van een paar ton Euro.
Daarna op zoek naar jerrycans voor extra diesel gezien het gebrek aan wind. Een hele onderneming, want winkels zoals bij ons kennen ze niet, dus uiteindelijk bij een locale autowasserij drie jerrycans van 30 liter voor 10 Euro, wsch veel te duur maar in onze ogen toch een koopje.

Vandaag wilden we vertrekken richting Canaren, maar de haven is gesloten!!! Nog nooit meegemaakt, maar de entree is vrij ondiep en bij teveel swell kan de diepte in de golfdalen te laag zijn. We waren een beetje wantrouwend over dit oordeel dus maar even naar het strand gegaan om te kijken, maar de golven waren toch wel hoog, en vandaag nog relatief laag tov komende dagen. Helaas maar waar, we zitten gewoon vast.