Villamoura - Portimao

Swan55
Sun 9 Dec 2012 20:38

37:06.78 N 08:31.32 W
Wat een overgang, vrijdagmiddag uit de sneeuw vertrokken, volgende dag stralend blauwe hemel, zon en 20 gr. 
Zaterdag klusdag en spullen uitpakken en inruimen wat weer ontaarde in een complete chaos aan boord. Cees is weer thuis!! (zie foto)
Verder boodschappen gedaan en boot op orde gebracht. Nieuwe pomp van de koeling gemonteerd welke na installatie via de uitgang van het koelwater een kwakend geluid veroorzaakt, met geen mogelijkheid op te lossen dus we hebben nu onze eigen Kermit aan boord, zeer irritant. Maar ja, voorkomt wsch wel opdringerige mede ankeraars. 
Daarna weer bij Cees zijn favoriete stamkroeg gegeten met heerlijke tapas en portugese wijn. 
De volgende ochtend vertrokken naar Portimao voor een inslingertochtje. Prachtig weer maar helaas zoals ook zo vaak in Nederland weer minimale wind. Dus toch maar weer de motor gestart. Ruud en Cees hebben zich geamuseerd met het werkzaam maken van de satelliet telefoon om gribfiles binnen te halen. Dit heeft ons al meerdere malen tot wanhoop gedreven en dagen, zoniet weken gekost om de boel aan de praat te krijgen. Uiteindelijk toch maar de Apple verlaten en op het windows apparaat verder gegaan en ja, het lijkt zowaar te werken. Eindelijk via de satelliet onze eigen weerberichten en gribfiles!!! Aangekomen in Portimao zijn we door Ruud en Sonja wegwijs gemaakt in de kunst van het ankeren en liggen nu werkelijk zeer idyllisch naast de vuurtorens, kliffen en kastelen. Ook een prachtige zonsondergang, helaas niet erg van genoten omdat we het onzalige idee hadden opgevat om toch nog even in een half uurtje de dinghy gereed te willen maken.......helaas, niks aan boord gaat zo maar even, geklooi met de bodem, uiteindelijk boot te water, afsluiter niet dicht, boot vol water, hozen, geen benzine in motor, jerrycan op meest onmogelijke plek in bakskist, geen trechter, waterfles knippen, daarna stopte motortje na 5 minuten, verzopen, veel bruine prut, bougies wsch verstopt etc etc. Tja, het leven aan boord valt soms niet mee. Dus maar aan de borrel en alsnog genieten van de prachtige zonsondergang. 
Het plan is om morgen te vertrekken naar Rabat, Marokko. Schijnt erg leuk te zijn, dus we zijn benieuwd. De weersvoorspellingen zijn goed voor de komende week, helaas weinig wind maar ook geen vervelende fronten of depressies in de buurt, dus  relaxed tochtje met bakstagwindje en zon, daar doen we het uiteindelijk voor. Afstand is 200 mijl, dus een nachtje doorvaren en hopen dan dinsdag aan te komen. De spot is weer actief dus we zijn te volgen.



Cees is weer "thuis"