Sesimbra-Sines-Lagos

Swan55
Sun 28 Oct 2012 16:25
37:06.52N   08:40.49W

Vrijdagochtend vertrokken uit Sesimbra onder een stuk aangenamere condities, nog wel veel golven maar nu halve wind wat een stuk aangenamer zeilt!
Goede overtocht met  wel wat dreigende luchten met forse buien maar die dreven gelukkig elke keer precies achter ons langs. Eind van de middag gearriveerd in Sines, wat een ontzettend leuk oud dorpje is en s'avonds gegeten in een zeer locaal tentje naast het Castello. In de vitrine aanwijzen welke vis je wilt, want al de namen van de locale Portugese vissen zeggen ons niet zo weinig, het zijn meestal vissen die in NL niet verkrijgbaar zijn, maar wel erg lekker en nog dezelfde dag uit zee gehaald, dus supervers. 
De volgende ochtend om 04:30 opgestaan voor vertrek naar Lagos, 80 mijl, gezien de gunstige wind vandaag helaas geen extra dagje Sines kunnen doen. Mooie dag met wind tussen de 20 en 30 knopen vlogen we, onder begeleiding van vele dolfijnen, naar de Cabo de Sao Vicente, het meest zuidwestelijke puntje van het Europese vasteland. Toch weer een mijlpaal, zowel voor de boot als de bemanning. Na ronding van de Kaap nog mooi  stuk langs de kust van de Algarve met indrukwekkende kliffen, maar helaas ook veel nieuwe hoogbouw, jammer. Precies twaalf uur later in Lagos gearriveerd. 
Moderne jachthaven, zeer (helaas fout)  Engels met veel "hang-yachties"  permanente bewoners van de jachthaven, die en route hier zijn blijven steken.
Deze hadden zich, vergelijkbaar met het Scheveningse strand, direct aan het eind van de steiger laten neerzeigen op het terras om elke nieuwkomer goed te kunnen inspecteren. Daar we ons nog niet echt met deze groep kunnen identificeren zijn we wijselijk maar een paar terrassen verder neergestreken. En Cees gewaarschuwd voor zijn voorland, mocht hij besluiten niet meer thuis te komen en op de boot te blijven wonen.........  ;-)
Morgen het oude Lagos ontdekken en maandag met autootje naar Sagres, ons favoriete dorpje, vlakbij Cabo de Sao Vicente om te kijken hoe het er van boven op de klif uitziet in plaats vanaf het water.

PS: Voor de SPOT volgers, we waren niet aan het figuurzeilen in de haven van Lagos, maar vergeten de spot uit te zetten.