logo SY Sun Lady
Date: 05 Nov 2010 23:11:18
Title: Fra Lanzarote til Gran Canari med blindpasasjerer

28:07:498N 15:25:554W

Onsdag skulle vi helt sikkert gå fra Marina Rubicon, men når landternene var påslått, syklene nedpakket og båten sjøklar, var det tid for avskjedsmiddag med gode venner, og etterpå var vi så trøtt, at vi bare slo av lanternene og gikk og la oss. Torsdagsmorgen våknet jeg og heiv tampene før Inger hadde rukket å stå opp, og vi var i gang. Det ble en fin tur med god vind på slør, som tilslutt dødde ut og det ble litt mottrekk helt inne mot Gran Canari, hvor vi ankom i 12 tida på natta.

 Det var litt spennende å finne inn i havna, for nu seiler jeg bare på værdenskartet på plotteren.( har antagelig vært litt sløv når æ bestilte kart, for det sluttet ved Gibraltar, men det går greit. stort hav ).

Men det jeg skulle fortelle om. Vi var ca 6 timer fra land, med sterk vind i fra Afrika, når det begynte å bli plagsomt med fluer i Copit, og det kom også lett flyvesand. Plutselig ser Inger ned i båten, og oppvaskbenken er svart av fluer. Hvor de kom ifra og nårtid , vet ikke vi, men det var svart på benken. Havparten ble drept med en papirklut ( de satt bare der ), og resten av flokken fikk smake Ingers vrede. Utstyrt med ei T skjorte som slagvåpen utryddet hun inntrengerne, og noen rømte, men de som tok opp kampen ble nedkjempet en for en, så når vi nådde land var alle borte. Det var litt av en kamp kan dere tro, for de var så hardføre og raske, at som regel ble de bare litt svimede, og da galt det å knerte dem mens man fikk fatt på dem.

ARC marinaen her i Las Palmas er veldig stor, med masse båter, så vi har enda ikke fått oversikten på hvor en del av de andre Norske er, men det kommer nok etter hvert.  Båten er vasket utvendig, solseil montert og telt med sprayhood er lagt ned. Kvelden er varm og jeg sitter på dekk og skriver med et glass rødt vin. Kan en få det bedre.

Vi har i hvert fall fått gode naboer her, med noen Dansker og en fra Malta som ligger ved siden, og da blir det lett noen øl, med ost og kjeks, og da har en det bra.

 

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/

 


Diary Entries