logo SY Sun Lady
Date: 24 Aug 2010 14:28:01
Title: Dover til Brigthon

50:48:64N 00:06:09E

Mandag 23 august.

Vi ankom Brigthon i går kveld kl 23 og hva møtte oss der? Jo da, på brygga ved siden av der vi la oss til, lå der en familie fra Sør Afrika, og vi ble ønsket hjertelig velkommen og invitert på mat og dram, så alt er ved det normale.

Turen fra Dover til Brigthon tok ca 11 timer for motor, med sjø og vind rett i mot.  Tett tåke og regn gjorde også, at jeg er veldig glad i alle duppeditter som vi har for seilas i slikt vær.

Vi har holt sammen med en Engelsk familie som også skulle vestover, men de la båten igjen i Dover i går og tok bussen hjem. Værmeldingen i går sa storm fra utpå kvelden, men vi tok nu sjangsen og gikk, fordi været var bra, og det så ut til å bli lenge til neste gang det skulle stilne av.

Første mulige havn ville være Eastborne og det er ca 7 – 8 timer dit. Neste er Newhaven 2 timer senere  ( stenger kl 17 )og så Brigthon.

Strømmen i kanalen går mest nordover, så på en 11 timers tur får du 4 timers medstrøm og 7 timer mot, og da går hastigheten ned i 4 -5 knop.

Kystradioen holt et svare leven med å melde storm, med syklonvinder, så den holt på å skremme vettet av oss, men været var bra, og nesten helt vindstille når vi ankom i natt. Og som vanlig har vi fått marinaens beste plass, lunt og trykt bak et stort hus, for i dag blåser det.

Han sa så havnekontolløren, at vi var heldig som kom inn før vinden økte, og ga oss en plass som er godt skjermet for vind. Havna er stor, rommer ca 1600 båter, og vi har en kongeplass.

Kan en få det bedre? Sola skinner, bølgene kastes over molloen og vi ligger trygt og godt,og har det fantastisk.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

 


Diary Entries