logo SY Sun Lady
Date: 08 Jul 2010 10:19:58
Title: Tvedestrand og Lyngør

58:37:39N 09:07:56E

Ja i dag e det torsdag 8 juli, og æ har ikke skrevet på flere dager. Når man har jenter om bord, så går tida så fort at en rekker nesten ingenting. Nu er jeg alene igjen, så skrivingen må gå bedre.

 Vi forhalte i forige uke  fra Tvedestrand til Lyngør.( å seile rundt øyene her, på lens, med bare 1 seil ute er eventyr ) Lyngør er en liten øy ut mot Skagerak, uten biler, men med sommergjester butikk og 2 kroer. Her er det sørlandsidyll. Hovedgaten er ca, 1,45 m bred og i betong over lyngheiene, masse blomster og vegetasjon. Her ligger også Lyngør Seilmakerverksted, og Seilmakerfruens Kro.

Og som vanlig blir vi ønsket hjertelig velkommen. Masse, massevis av hyggelige folk, er det rundt oss hele tiden.

Fredag kom Britt og Valther på besøk i fra Tønsberg, og de fikk også oppleve miljøet her. Veien ned fra E 18 og til Gjeving, som er endepunkt er ikke stort breiere en bilen demses, og derifra går det taxibåt. En helt ny opplevelse for urbane byfolk. På lørdag, tok Fredrik Brodersen, som har sitt seilmakerverksted her, oss med på en rundtur med sin 50 fots skjøyte. Vi fikk en utrulig fin gaidet tur i denne øyverdenen som med rette kalles Sørlandet.

Søndag reiste vi hjem til Harstad, for Inger måtte begynne på jobb på mandag, og jeg hadde litt arbeid å gjøre. Jeg kom tilbake hit i går kveld, og skal nu bare kose meg. Regner med å starte mot Danmark i morgen kveld.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 41431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

 


Diary Entries