logo SY Sun Lady
Date: 25 Dec 2011 20:56:41
Title: Første juledag 2011

18:03:835 N  63:05:323 W

En flott og fin dag å våkne på.

Nu ser det ut som om utleiemarkedet e i gang. En båt gikk i morges og de dro hit 6 nye som de e begynt å vaske på så det en hektisk aktivitet på disse utleiefolkene i dag. Dream Yacht Charter har sikkert  50 båter liggende rundt her, så de nok å gjøre før de har alle klar, men det går seg til. Her e en 10 – 15 personer som driver med klargjøring av båtene. Noen tar innvendig, andre utvendig, motorer og elektronikk, seil og rigg, vi ser at det e djævesk med arbeid før å holde en så stor flåte.( vi ligger sammen med dem ved kaia )

Ellers har vi ikke vært oppe i byen og sett hva som skjer dær i dag, men i går kveld var det uvanlig mye støy derifra.

Æ har jo snakket en del om disse bussene som vi gjerne benytter.

På disse franske øyene er  gjerne bussene det vi i norge kaller 19 setere. De har 6 rader a 3 seter, men her e det satt inn så mange klappseter at de tar fint ca 40 stykker.  Det e jo litt artig når den som sitter bakerst skal av, for da må en begynne framme å tømme folk og seter, til den som skal av har fritt leide, så fylles det opp igjen. Dette foregår uten den minste irritasjon fra de andra passasjerene.

På de engelske øyene e det gjerne Toyota He Ace eller Nissan  som benyttes, kor mange som går inn i en He Ace vet jeg ikke, men det e mange. De har en sikkerhetsregel, og det e når vi har med en kanne bensin, så blir den plassert ved utgangen, og de kontrollerer om det e trykk i kanna.  Bussing e godt utbredt og billig, og de går hele tiden.

Her i varmen må en sjekke bensinkanna, før når sola skinner så øker trykket i kanna, så lokket må være så løst at det slepper ut overtrykket. Bensin kannene står jo i sola i på dekk og i gummibåten og de blir forferdelig varme, men vi prøver jo å dekke dem til. 

Bensin bruker vi en del av, før all transport foregår meg gummibåten og vi må mange ganger busse langt for å finne en bensinstasjon.

Nu må æ slutte, før sjefen kommer med ei stor skinkesteik som skal på grillen, og da må jo sjefskokken trø til. Det var ei 5 cm tykk flintsteik og den står nu å godgjør sæ på grillen. Har litt problemer med rødvinen, skal æ sette den i kjøla, ellers holder den jo lett 28 grader ?

God Jul

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef  

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/

 


Diary Entries