Dag 11, Fillete flagg

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sun 8 Jun 2008 13:47
46.51.63n 28.21.68w
Under 1000nm igjen! 965 for å være nøyaktig. Har gjort veldig bra fart et par dager. Kanskje ikke så rart når vi tenker på hvordan det har blåst. Et par dager seilte vi i liten kuling. I går dro det seg opp. Utpå ettermiddagen var det oppe i 17ms. Senere på natten lå det på 18-20. Vi så litt mer ved et par anledninger også. Bølgene ble store. Med flere dager med relativt mye vind fra samme retning fikk sjøen bygget seg kraftig opp. Da det blåste på det meste var det riktig så store bølger. Brytende sjø kom inn fra flere kanter. Dette er første gangen jeg har vært med på at vi har fått brytende sjø inn over båten fra akter. Det er normalt ikke noe som skjer med en senter-cocpit båt. Georg Auto styrte eksemplarisk. Med unntak av et par ganger hvor sjø og vind tok kontrollen og giret oss rundt. Bommen, og babord hekk, var godt nede i vannet ved disse anledningene. Bra jeg kjøpte en solid PC for den gikk i dørken så det sang et par ganger.
Sang gjorde det så Yorgen i forpiggen hoppet da vi traff et eller annet i natt også. Aner ikke hva det var. Det dunket forut, og deretter lenger bak. Kan ha vært en stor havskilpadde, men jeg holder mer en knapp på en tømmerstokk.
 
Flaggfabrikken lager ikke flagg beregnet på denne bruken. Selv med vårt forsterkede reserveflagg oppe er det blitt temmelig fillete i løpet av natten. Det positive er jo at fargene ikke rekker å bleke før flagget må kasseres.
 
Det er nesten merkelig hvordan livet inne i båten går sin gang. Jeg står ute og ser enorme bølger rulle inn, og kjenner båten bli løftet og kastet på. Så går jeg inn og ser på familieidyllen. Der inne sitter resten av gjengen og tegner og leser. Bevegelsene er ikke så merkbare, og vinden ikke i det hele tatt. Det føles trygt og godt. Barna er helt uaffisert av været. De merkes ikke med at det fosser vann over dekk og hyttetak. Om kvelden legger de seg, og sover godt til det blir morgen.
 
I dag har vi mistet det meste av vinden. I tillegg er det lille som er fra akter. Vi ligger nå og ruller på gammel sjø, og seilene får ikke tak i vinden. Vi håper på mer vind, men kanskje ikke så mye som i går.. Utrolig hvor unyansert værgudene er med hensyn til av- og på vær-..
 
Finn A.