Beaufort, NC

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Tue 22 Apr 2008 19:53
34.42.89n 76.39.92w
Huttemegtuttemeg.! Det var litt av en tur. Vi ventet til litt utpå dagen i går før vi dro fra Bald Head Island. Ca. kl. 1130 var vi ute av havna. Tenkte det ville bli passe. 115nm til neste stopp. Det hadde passert en front med masse torden tidligere, og nå viste værradaren på nettet at det værste været hadde forlatt kysten.
De første timene av turen var det strålende solskinn, og vindstille. Etter en stund kunne vi se at det dannet seg noen byger innover land, men det bekymret ikke oss for vi var langt utpå. Litt utover kvelden begynte det derimot og synes heftige skyer foran oss også, og radaren viste også nedbør.
Ettersom det ikke er flust med alternative havner på dette strekket (faktisk ingen..) fortsatte vi. Vi regnet med at det ville bli som meldt, og at bygene ville avta utover kvelden. Jeg kalte opp US Coast Guard og fikk siste værmelding som kunne bekrefte det jeg hadde sjekket tidligere på dagen. Men, vær er som kjent ingen eksakt vitenskap.. Lavtrykket som dannet fronten hadde bestemt seg for å forandre retning og gå tilbake. Da det mørknet kunne vi se det lyne overalt. I tillegg fikk vi en kraftig motvind som gjorde at vi ikke hadde særlig fremdrift. Vi satte genuaen og la om kursen for å få opp farten. Det ble bare mer og mer lyn og nedbør utover natten. Vinden økte til en liten kuling, midt i mot.
Etter noen timer var det bare nedbør å se på radaren og det lynte OVERALT rundt oss. Ja ja, det var ikke annet å gjøre enn å fortsette..
Etter 18 timer underveis var vi på vei inn mot Beaufort. Kl. 0630 hadde vi plantet ankeret vårt rett ved siden av Thea utenfor den lille byen.
 
I dag regner det, og vi ligger inntil Thea og bare tar livet med ro.
 
Vi har sjekket muligheten for å ta Intracoastal Waterway videre, men det ser ikke ut som det vil gå pga lave bruer. Da må vi vente til torsdag for å kunne gå utenfor Cape Hatteras. Skal bli fint vær torsdag og fredag. Vi håper på det. Har lyst til å komme oss til blandt annet Washington DC og leke turister der.
 
Finn A