Dag 4

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Thu 29 Nov 2007 13:14
24.20.55n 24.26.34w
I natt var det rotete. Vinden kom og gikk fra alle kanter, og det var byger overalt på radaren. Vi hadde satt genuaen på bom, og preventer på storseilet. Det betyr at det er egentlig ikke annet å gjøre enn å følge vinden når man er alene på vakt om natten. Ingen får gå på dekk og jobbe uten at det er noen som overvåker. Dette førte til at vi drev utstrakt sightseeing på kryss og tvers av denne delen av Atlanterhavet. I det ene øyeblikket hadde vi kursen for Gambia, og det neste New York. Ettersom det ikke finnes høns her ute, må vi ha fortonet oss som en forskremt brisling. Jeg lurer på om de store havpattedyrene trodde vi hadde tatt oss en for tidlig ankerdram eller to.
 
I formiddag hadde vinden mer eller mindre stabilisert seg på nord-øst. Vi bestemte oss for å sette gennaker. Eirik ville spri, og jeg ville sette den med skjøte og bras, som en spinnaker. En av fordelene med å være både eier og skipper, er at det blir som jeg vil. Da dette var avgjort på tradisjonelt vis, uten innblanding av noe så uhørt som demokrati, gikk vi på på med liv og lyst. Etter å ha klønet i en times tid står nå spinnakeren vår og drar oss frem med ca. 5kt i 5ms vind. Tror ikke vi kan klare mer enn det med våre nærmere 20 tonn som skal fortrenge atlanterhavets dypblå bølger.
 
I dag har barna kommet såpass inn i havmodus at de har funnet frem skolebøkene. Ikke værst. Anders tror han går på krigsskolen eller noe, for fantasifugerene hans i Lego hyler, skyter og gir hverandre ordre i hytt og pine. Kanskje det er udemokratisk sjøkaptein han øver seg på å være..?
 
Ellers er livet ombord riktig så behagelig. May-Bente passer på at matchvekten ihvertfall ikke skal gå ned under sjøreisen vår. For mitt vedkommende er det ikke noen fare for det. I tillegg til May-Bentes kulinariske opplevelser har jeg bunkret inn godt med sjokolade, som fortæres i takt med de mange nautiske mil som passerer under kjølen. 563 har det blitt i følge mr. B & G, som elektronisk snurrer og teller vannet som passerer under oss.
 
Mon tro hva det blir til middag..?