logo Sjarmen
Date: 16 Aug 2010 14:54:50
Title: I medvind mot Kiel

55 16 624N, 011 01 294E
 
Her på Sjarmen legger vi stading flere nautiske mil bak oss. Nå har vi akkurat passert Storebæltbrua mellom Skjelland og Fyn, og seiler videre mot Langeland i 4-5 knops fart med skarp sør-øst. Vi har seilt ca 98 nautiske mil per døgn og regner med å være framme i Kiel på ettermiddagen tirsdag.
 
I går hadde vi en strålende dag med sol og medvind. Vi hang etter båten og badet, spillte millionær og fikk besøk av noen nyskjerrige niser. Mot kvelden brygget det opp til en annen værtype hvor vinden blåste opp til 12 m/s i kasta. Forbi Grenaa kom plutserlig et skikkelig regnvær og vi så lyn i det fjerne som lyste opp hele havet rundt oss. Det ble en spennende nattseilas hvor vi ble satt på prøve med vhf-kommunikasjon, nattnavigering og store tankskip på alle sider.
 
Etter to døgn på havet har vi funnet ut at auto-piloten er guds gaven til seileren. I tilegg kommer AIS'en veldig godt med. Ferger og lasteskip har en tendens til å sikte akkurat mot oss, eller det er i hvertfall slik det følesSmilefjes som blunker Uttrykksikon
 
En stor takk vi vi gi til mødrene våre som har sendt med så god mat. Kjøttboller, kyllinggryte og Kessler-skinke har blitt en stor hitt!
 
Sjekk ut: www.blog.mailasail.com/sjarmen. Her ser du vår possisjon og tilbakelagt strekning plottet i Google Maps.
 
På gjensyn fra Marius, Henning og Hans Gustav
 

Diary Entries