Porto Santo

Serenity
Fridtjov Bergmann
Wed 22 Sep 2010 05:46
Lagos -Porto Santo dag 3
33:02.70N 16:18.29W
 
Nå ligger vi rett utenfor havnen i Porto Santo, vi venter på litt dagslys for å gå inn i havnen.
Siste døgn har vi hatt lite vind. Har prøvd å lseile både med og uten gennakeren, men det har vært vanskelig å få mer enn 2 knops fart. Vi har hatt medvind 0-5 knop. Men på den annen side er Atlanteren utrolig flott når det er speilblankt hav. Vi har sett store delfinflokker flere ganger, vi så en hval på lang avstand og vi har sett en stor fisk hoppe som vi tror var en sverdfisk. Solnedgangen var spektakulær og i natt har vi hatt fullmåne, kjempeflott.
 
På forhånd varslet Mads oss om at vi ville få lite vind pga et høytrykkssenter som ligger over seilingsområde, på den annen side ville det ikke være mye bedre å vente. Vi var forberedt på å kjøre mye motor, og det har vi gjort. Vi har seilt et knapt døgn og gått for motor i omtrent to. Men på den annen side har det vært en meget behagelig og flott overfart.
 
Siri, Lasse og Morten: Takk for melding, høres hyggelig ut med peiskos. Selvom vi har nok med å holde temperaturen nede her, alle luker åpen. Gleder oss til dere kommer til Madeira.
 
Mads: Takk for glimrende ruting, varselet stemte svært godt, nok en gang. Tenkr å legge oss på svai imorgen, ser været greit ut fremover?
 
Arne: Takk for melding. Tar kontakt når vi har nett.
 
Øyvind: Høres ut som guttene har det gøy, du skal bare se de har kunstner talent.
 
Alt vel ombord.
Serenity