ICW: Camden Point, North Carolina

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Thu 18 Jun 2009 14:08

 

We hebben vandaag gezeild! Dat mag in de krant. De ICW is zo smal en voor ons erg ondiep dat zeilen eigenlijk helemaal niet kan. Maar vandaag hebben we een riviermonding overgestoken en die was wel 4 meter diep, Ijsselmeer diepte zeg maar. Er was even genoeg wind dus hebben we wel 2 uur gezeild. Dat was wel weer eens lekker ondanks dat de snelheid er niet in zat. Na een tijdje viel de wind natuurlijk verder weg en moesten we verder op de motor.

 

Deze tocht was best wel spannend omdat we twee beruchte ondieptes, Long Shoal point (STM 80) en Camden point (STM 65), moesten passeren. De dieptemeter gaf erg weinig onder kiel aan en we zijn er met 1 knoop snelheid overheen “geknopen”. Zoekend naar het diepe gedeelte van het kanaal,  zagen we voor ons dat een zeilboot behoorlijk vast was gelopen.  Hij bleek te ver uit het kanaal te zijn gegaan. Zover zelfs, dat we ons afvroegen wat hij daar aan het doen was. Een vriendelijke visser heeft hem, met veel moeite en meerdere keren weer vastlopend, los getrokken.

 

De ankerplaats, nabij STM 60, is erg open en de boot is op en neer aan het gaan. De wind verwachting is niet zo gunstig voor deze ankerplaats maar gaat vannacht wel draaien naar het zuidwesten en dan zijn we meer beschermd. Maar ach, we zijn wel wat gewend en 20 knopen wind is standaard in de Caribbean.

 

Morgen gaan we door naar Norfolk, we zijn van plan op 10 mijl afstand te stoppen en ‘s morgens vroeg Norfolk binnen te lopen. We zijn benieuwd.