Iles des Saintes: Watermaker pomp!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sat 14 Feb 2009 17:55

 

 

Vandaag zijn we aangekomen in Iles des Saintes, een klein eiland voor de kust van Guadeloupe. Daar hebben we de Walrus weer opgezocht. De broer van Marieke was daar met zijn gezin aan boord gekomen voor een vakantie van een week en had voor mij een waterpomp meegenomen die ik nodig had om de watermaker te repareren.

 

De pomp is inmiddels geïnstalleerd en de watermaker heeft nog nooit zo mooi gelopen. Vrijwel geluidloos maakt hij nu 50 liter per uur en het water smaakte nog nooit zo zoet. We zijn erg blij. Bas, hartelijk bedankt!

 

Alec zag zijn kans schoon om ook meteen aan boord van de Walrus te spelen. Maar dit vonden Gijs en Ties niet zo goed idee, ze wilden eerst lekker met hun neef Pim spelen. Dat was goed te begrijpen. Dan maar morgen! Maar bij het ophalen van het weerbericht die ochtend bleek dat we moesten vertrekken. Dinsdag is een goede dag om over te steken naar Antigua en we moesten nog door Guadeloupe dat nog steeds geteisterd wordt door stakingen, barricades en sociale onrust.

 

Alec mocht wel in de ochtend spelen en omdat ze naar het zwembad gingen, had Alec een heerlijke tijd. Ik heb nog even onder de boot gedoken om de schroef even extra schoon te maken. Dat blijkt namelijk erg veel uit te maken. Daarna ben ik nog gaan snorkelen maar dat viel tegen. Nergens in de Lesser Antilles heb ik nog echt veel koraal gezien. Af en toe vind je een mooi koraal rif, maar meestal is het dood. Triest.  Ik ben wel blij dat onze kinderen het nu nog kunnen bekijken. Ik ben bang dat over tien jaar er van het onderwaterleven in de Caribean niet veel meer over is.

 

´s Avonds was het trouwens in de ankerplaats wel erg leuk. Pelikanen die overvliegen en barracuda´s die uit het water springen achter tonijn of andere vissen. Soms zie je hele scholen vis tegelijk uit en in het water springen. Één keer duurde dat wel 100 meter in etappes van 15 sprongen. Heel bijzonder.