Een nieuw hoofdstuk in ons leven

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Fri 22 Aug 2008 17:09

 

Morgen start een geheel nieuw hoofdstuk in ons leven. Morgen komen Isabelle en de kinderen terug uit Nederland en vertrekken we naar het Caribische gebied. Ondanks dat we nog niet weg zijn uit de Med, is vanaf nu het vizier gericht op de transatlantische overtocht.

 

De afgelopen 12 dagen heb ik aan de boot gewerkt en de boot is Tip Top. Watermaker gemaakt, DVD speler van de TV gemaakt, elctrische WC onderhoudsbeurt gegeven, genaker op roller gezet en een raam vervangen. Tussen de grote klussen waren er natuurlijk tientallen kleintjes. En ook die zijn allemaal gedaan.

 

Dat raam vervangen was een hele klus en heeft drie dagen gekost. Niet continue, maar toch. En bij het plaatsen van het nieuwe raam schrok ik mij een hoedje. Het paste niet. Bellen met Isabelle, totale wanhoop bij mij. Isabelle: ”Maar je hebt het toch gecontroleerd toen het raam geleverd werd?” Tot een lichtje ging branden. Even het raam omdraaien? Ja hoor, prefect. Hoe stom kun je zijn? Nou ja,  in mijn geval dus erg stom! Maar ja, het raam zit er prachtig in.

 

Twee weken alleen op de boot. Wat een stilte. De kinderkamer is akelig stil ’s avonds. En ons bed akelig leeg ’s nachts. Daar heb ik wel een paar dagen aan moeten wennen. Het heeft mij wel de mogelijkheid gegeven om alle shows in het Viva Tropic resort te gaan bekijken. Alles werd live gezongen, erg knap.

 

Maar nu de crew morgen terugkomt, komen de eerdere gevoelens dubbel en dwars terug. Ik heb de neiging om de boot te gaan versieren. De boot en ik zijn er klaar voor. Gerepareerd, schoongemaakt en vol met proviand.

 

Ik kan het iedereen aanbevelen. Ga anderhalf jaar op 30 vierkante schommelende meters wonen en ga dan eens twee weken uit elkaar. Dat maakt diepte van je liefde voor je vrouw en je kinderen kristal helder. Heerlijk, ik kan niet wachten om iedereen in mijn armen te nemen.