LANZAROTE SØNDAG 12 NOVEMBER

Osare
Sun 12 Nov 2006 14:20
Vi seilte fra Porto Santo Tirsdag formiddag under flotte forhold 10-15 knops vind 25 varmegrader og flat sjø. Første natten var stille og rolig og Tobias hadde sin første nattevakt alene med hjelp av autopiloten. Det blåste litt opp dagen etter og neste natt ble som den pleier forblåst med mye sjø.
Vi ankom Lanzarote Torsdag morgen og lå ved kai kl 05.00 som vanlig i mørket. Vi har fremdeles igjen å ankomme en havn i dagslys.
Planen var å dra herfra ganske fort , men sandstorm med sand fra sahara og mye vind satt en stopper for for de planene.  Alle båtene i marinaen her er dekket av et lag med rødt støv. Samtidig er det veldig varmt og behovet for å lufte er stort. Dette fører da også til at en del støv legger seg nede i båte. Vinden har gitt seg nå og det er mulig å se fjellene inne på øya igjen. Båten er spylt og vasket nede slik at vi er klare til en avgang sent i kveld. Vi seiler over natten langs veskysten av Fuertaventura før vi setter over til las palmas. Distansen er bare hundre mil og hvis vi dra på kvelden kan vi for første gang ankomme i dagslys.
Dette blir den siste havnen før ARC regattaen starter 26 November. Vi trenger noe tid til å klargjøre båten, gjøre innkjøp og forberede mat for overfarten. Samtidig er det hektisk program i Las Palmas både seminarer ifm regattaen og ganske mye sosiale tilstellninger. Tobias skal nok også gå på seilkurs i regi av regattaarrangørene.
 
Her i Marina Rubicon sør på Lanzarote ligger det for øyeblikket 5 norske båter. Dagen før vi ankom var det 11.
En av båtene som ligger her har to gutter ombord litt yngre enn Tobias, men allikevel for første gangen noen barn å være sammen med. Familien er til og med fra Tromøya og er på sin første etappe på en tre års jordomseiling. De fleste andre norske vi treffer er på samme runden som oss.
 
Vi treffer noen seilere igjen som vi har truffet i andre havner og det blir etterhvert et godt samhold mellom oss. Når noen ikke ankommer til riktig tid sprer bekymring seg fort.
Martin som seilte ut fra Portugal samtidig med oss ankom Porto Santo på Madeira 2 timer etter at vi dro drefra. Vi fikk e post om det fra vår gode venn Flemming i den danske båten Paw.
Martin brukte rett i underkant av 9 døgn på overfarten, han savnet fersk mat når han kom frem. Alt var allikevel i orden med ham
Jeg har vel også tidligere nevnt italienske Marco som vi traff første gang i Bayona og senere i Leixos. Det kom en e post fra et lasteskip i går med hans avsendernavn på. Det viste seg at han var blitt pårennt av dette skipet under overfarten til Madeira, 280 mil fra kysten av Portugal. Båten hans Orion ligger nå på havets bunn, men med ham gikk det bra og han er nå på vei til sitt hjemland med dette lasteskipet som tilfeldigvis var på vei til Italia. Det kommer dessverre mange meldinger på navtexen om " overdue boats" dvs båter som er savnet da de ikke er kommet frem til rimelig tid
Denne høsten har vært preget av unormalt mye vind og regn langs kysten av Spania og Portugal og det har vært mange ulykker. Vi har aldri hatt problemer og har sikkerheten som første prioritet.
 
Vi rydder opp nå og spiser middag i land før vi setter over til Gran Canaria i kveld.
Satser på en oppdatering av loggboken fra GC.
 
Alt vel ombord.
Over og ut fra Osare.