Laugadag - 20:07.146N 24:18.250W

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Sat 30 Nov 2013 10:58
God morgen!

Ja, overskriften er altså laugadag! Det ble bestemt i går. I dag hadde "vi" sett frem til en dusj og nyvasket hår, mannfolkene altså! Jeg har badeforbud fremdeles! Det har blitt mye kattevask i det siste, for vi har såpass urolig seiling at det har ikke vært en drøm å stå i dusjen! Vi vil ikke ha brukne armer og ben i en såpeglatt dusj ;-)

Overskriften får stå der, men det hadde passet bedre med "Shetland neste"?? Det blåser hatter og høy, heldigvis med oss, fra øst og Atlanterhavet ser ut som Nordsjøen! Vi sitter og speider etter plattformene, men de er jo ikke her? Dvs. en av nattens observasjoner må ha vært en plattform under slep, den var noen nautiske mil unna oss, så det var vanskelig å se, men det er lov å tippe! I skrivende stund blåser det 12 sek./m, med 16,8 sek./m i kastene. Vi har kun en flik ute av forseilet og seiler mot målet, waypoint litt vest for Kapp Verde! Der skal det etter sigende komme passatvind.... Tiden vil vise om det er rett.

I natt har det jammen vært svart!! Med fullt skydekke og regnbyger var det ikke mulig å se en hånd foran seg! Da er det godt å sette på radaren, så vi har en liten peiling på hva som møter oss der fremme! TIl og med regnbygene kommer inn på radarbildet, så det var bare å forebu seg i god tid i forvegen, vi ser bygene flere nautiske mil før de kommer til oss, på radaren.

For å si det slik, dette er ikke sommer og sol som vi har bestilt! Og det er lenge igjen til Voss, som Johnny så fint sier innimellom ;-)

Andre observasjoner:
1 flygefisk på dekk. Vi har ikke klart å få tak i den ennå, det er ikke tilrådelig å gå på dekk.
1 trommeslager ombord, minst en bergenser. Det var før det begynte å blåse så gyselig, så det fallet fikk vi strammet opp, og trommeslageren stilnet ;-)

Kjøttboller med erter og potetstappe til middag i går. Det var ikke akkurat Marits potetstappe, men den gikk an.... ;-)

Alt vel ombord. Vi har fullt nordsjøantrekk på oss i dag, med redningsvester og seler. Skal mye til før vi ramler overbord nå!

Det skjedde noe, akkurat i det jeg skulle sende ut dagens artikkel! Bølgene er meterhøye for å si det slik. Bård må rattstyre, jeg er skribent og sitter under dekk. Johnny konvenserer hyggelig med rormannen. Så plutselig kommer det DEN HØYE bølgen. Bård klarer å kompesere for den! MEN rett etterpå kommer det EN til! Den lander rett ombord! Vi vasset i vann - hele cockpit'en ble full! Og Johnny? Kliss klass og han hadde ikke tatt regntøyet på, ennå...han hadde tenkt på det ;-) Og jeg som satt fredelig under dekk, ved kartbordet? Ble akkurat like så våt som Johnny, jeg hadde ihvertfall ikke regntøy på!! Bølgen landet på kartbordet, oppå MAC'en, satelitt-tlf., pad'en, loggboken. Dere kan tro jeg har tørket saltvann den siste timen og det ser ut som Mac'en virker fremdles! Kryss fingrere deres for det!!

Ikke en kjedelig dag ombord i s/y Morgengry!

ps. Vi har fått spørsmål om vi bader etter båten? Jeg kan love dere at det har vi ikke anledning til. Vi har mer enn nok med å holde oss fast OPPI båten!

Vi har endret ørlite granne på kursen nå, for å få bølgene litt mer med oss. Så nå seiler vi 240 gr. litt mer vestlig kurs enn vårt langsiktige mål, som er sørvest. Men vi er da på tur folkens, selv om det ikke akkurat ser slik ut i dag, når jeg kikker ut gjennom ventilen, i skrivende stund, fra lugaren. Her sitter jeg igrunnen trygt, her må bølgene ta en "sving" i tllegg hvis de skal treffe meg ;-)

Fremdeles alt vel ombord!!

Hilsen fra Gry