Tropic Seamount 23:59.035N 19:35.867W

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Wed 27 Nov 2013 11:27
God morgen, folkens!

Alt vel ombord!! Klokken 16:30 i går måtte vi starte jernhesten! Da var det nesten ikke vind igjen, og seilet bare slo og slo og til slutt brakk spinnakerbommen nesten tvert over. Vi brukte den til å spri seilene med. Vi har gått for motor i hele natt og først nå kl. 11 kan vi seile igjen :-) Havet er nesten helt flatt, kun noen laaange atlanterhavsbølger. Ser på kartet at vi nærmer oss "Tropic Seamount".

Vi går på 240 grader. WP sier vi skal gå 132 grader, men en litt mer vestlig kurs kan vel ikke skade.

Det har blåst litt, mellom 1 til 4 sek./m. øst-nord-øst. I skrivende stund går vinden mer og mer sørlig og det stemmer med værmeldingen som Mads har gitt oss, at vi vil få litt motvind i dag. Seilene er nå heist igjen, vi har 5 sek./m midt i mot, sørlig retning kl. 11:10. Og vi som har tenkt å prøve paraseilet vårt i dag! Bølgehøyde har vært 0-1 meter. Akkurat nå vil jeg ikke kalle det bølger, men signifikante bølger er det jo, men de er ikke særlig "plagsomme".

Vi er blitt vant med båtens rytme i bølgene og har sovet svært godt i natt, alle sammen, på skrift selvsagt ;-) Jeg hadde gunstig vakt, fra kl. 22:00-01:00, så 6 timers søvn. Sovnet på flekken. Opp igjen kl.07:00, da kunne jeg skimte hvor solen ville komme opp og ca. 07:30 skinte den blidt på oss :-) Vi er alle sammen på bena ca. 09:00 og koser oss sammen i cockpiten. Tiden bare fyker avgårde, det er nok å gjøre, ikke et kjedelig minutt!

I frokoststunden i dag ble vi enige om at vi må spise mer ;-)) dvs. mange små måltider. Til nå, og i de 2 siste ukene på land, har det blitt få, store måltider. Man kan jo få vondt i magen av mindre!

Observasjoner kveld/natt til den 27.11:
- Appelsinspisende seilere foran oss. Skallet observert flytende forbi Morgengry ;-)
- Verre var det med en palle som kom flytende, bare 20 meter fra vår kurs. Det hadde ikke vært gøy å få den i skutesiden.
- 20-30 delfiner som fulgte oss lenge fra kl. 17:00. De hoppet og danset rundt båten og virkelig kappsvømte med oss!
- Mye morild om natten. Det er også veldig flott - stjerner i sjøen.
- Fly fra SW, som fløy mot Øst.
- Ellers hadde vi noen delfiner som plasket og hoppet rundt båten i natt og, men de kunne vi kun høre, ikke se.
- Skyet litt til kl. 24:00. Stjernehimmelen ble noe mer spredt, men lyste fantastisk opp i natt også.
- Månen kom omsider opp, den lyser opp - for det er ganske så mørkt uten. Veldig kjekt med måneskinn og vi opplever månen i en annen "stilling" enn vi er vant med på litt nordligere breddegrader.

Vi er spente på ny værmelding og om WP skal flyttes. Gleder oss til kl. 18:00 i kveld, da tikker det inn en melding. Det er omtrent da vi spiser middag. I dag skal vi lage lasagne, Johnny har hovedansvaret i dag ;-) Det er et fantastisk crew vi har fått ombord! Vi visste selvsagt det, men at han er så lett til bens på fordekket (selv med et titankne) er jammen en fordel her ombord og at han er så sterk!!

I går spiste vi fiskesuppe laget på mange forskjellige grønnsaker ;-) Nærmest grønnsakssuppe med fisk i! Fisken var ikke selvfisket, men det skal vi prøve i dag.

Hilsen fra Gry

ps. Brannskadene ser fremdeles slett ikke verst ut, det er ikke gått betennelse i dem, ennå ihvertfall. Doktor Bjerkås er rimelig fornøyd. Moralen må være: ha alltid med tights ombord og langermet t-skjorte slik at det er en viss mulighet for at bandasjen holder seg på plass ;-)