Gromt hakk i skjefte :-)

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Sun 8 Jun 2014 11:59
Kjære, alle sammen!  

Dag 7, 8. juni - Gromt hakk i skjefte :-)

Siste 24 timer har vært surfeseilas og solen har sendt sine milde stråler ned på oss.  Jeg ser vi har blitt litt brune på nesen begge to, og det er fordi vi ikke har biminien oppe og dermed blir vi sittende litt mer i solen, enn vi er vant til. Om vi husket å smøre den?  Jada, vi er ganske god i smøring!! ;-))

Ellers så avsted kom det en melding fra Jon hvor han skriver som følger: «….. et gromt hakk i skjefte, om man kan si det om seildistanse da?»  Ja, hva sier dere folkens? Når vi seilere har gjort en bragd, får vi en fjær i hatten da??? eller???? gromt hakk i skjefte???  eller???? eller????

Jeg er ikke helt sikker på om Bård og jeg synes vi har gjort en så veldig stor bragd ved å krysse Atlanteren, henholdsvis 5 døgn fra Gibraltar - Lanzarote, 23 døgn fra Las Palmas - St. Lucia, + 25 døgn fra Vigin Gorda til Azorene/Horta + 7 døgn fra Horta til Lagos, men vi har gjort det, vi har klart det, vi har utfordret oss selv, …. og vi kunne gjort det igjen ;-)). Men vi er enige om at vi ville hatt med oss Mads, meterolog, i firmaet FriVind, i kulissene igjen!  Vi ville ikke gjort det uten han! Hans værmeldinger som har tikket inn 4 ganger i uken har vært gull verd!!  1000-millioner takk igjen Mads!

MEN nå gleder vi oss til å være så og si fremme til fastlandsEuropa. I skrivende stund, halv syv om morgenen har vi ca. 40 nautiske mil igjen. SOLEN skinner som bare det i øst, så vi kan fremdeles ikke skimte Portugal, men det kan ikke være lenge til nå. Radaren har peilet fastlandet inn og tegner det lilla på radarskjermen vår. Og da jeg snakket om «øket trafikk» i går, så var ikke det noe sammenlignet med nå.  Nå dukker den ene 1000-tonneren opp etter den andre. Jeg kan telle hele 15 stk. på skjermen. Vi skal nok «sloss» om tilmålt plass inn Gibraltarstedet :-) alle som en. Og det blir kanskje noen som har lyst til å tuuuute på oss også?!

Observasjoner:

  • 25 lastebåter over 50 mtr.
  • Ikke vind siden 20:00 i går kveld. Vi seiler for motor :-)
  • Det er igjen aktivitet på VHF’en :-)
  • En hel koloni med hval
  • En hel koloni med delfiner
  • En hel koloni med fugler. Jeg tror de tre sorter «kolonier" holder sammen og har glede av hverandre.
  • 1 stk. fugl OMBORD.  Han satte seg fint inntil «Lillebror Ludvig Ibsen» (maskoten vår)
  • 11 fiskeredskaper med flagg på, så det er mulig å se dem i god tid før vi passerer.

Utseilt distanse siste 24 timer: 118 nautiske mil. (gjenstår ca. 17 ! )

Alt vel ombord! Smilene blir bredere og bredere.  Ja, nå går de snart helt rundt!  JIPPY vi har klart det! Det blir vel et gromt hakk i skjerfte, eller?? ;-))

Seilerhilsen fra Bård&Gry

ps.  For å være helt ærlig:  Jeg kjente en klump i halsen da jeg leste dagens blogg for Bård og en aldri så liten tåre rant nedover kinnet….  ;-)))  Det går visst ikke helt upåaktet hen dette her…..