Nesten halvveis!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Thu 5 Jun 2014 11:41
God morgen, folkens!!

Dag 4, 5. juni -  nesten halvveis

Vi nærmer oss halvveis til Gibraltar, det er en aldri så liten milepæl. Men lenge før det, vil vi se land, Portugal. Men det er ganske så drygt det stykket fra tuppen av Portugal og inn til Gibraltar. Vi har seilt gjennom Gibraltarstedet før, og det var ikke kjempegøy. Svære tankbåter på alle kanter. Tankbåtene, følte vi, hadde satt kursen sin da de forlot land, uten tanke på at det faktisk finnes seilbåter der ute som også gjør så godt de kan for å holde seg innenfor de lovpålagte seperasjonssonene. Jeg har friskt i minne den tankbåten som tuuuutet på oss! Og det var ikke for å være hyggelig! Neida, det var mer et varsel om at her kommer jeg, tjukk og brei, og dere er faktisk i veien! 

Jeg ser til min «skrekk» at det faktisk er over 100 nautiske mil inn til Gibraltar fra den nevnte tupp. Dvs. det samme som at det blir en NATTseilas også! Ja, ja det går an å gå «langs land» og akkurat der skal det jo ikke være så forferdelig mange tankbåter, kanskje mer vennligsinnede båter som oss?

Så nå har vi snakket om at vi kanskje skal ta oss en tur innom Lagos. Lagos ligger i Portugal, og vi har faktisk ikke vært på fastlandsPortugal. Kanskje det var en idè og få seg noen dager der? Det hadde jo vært kjekt å få det landet i loggboken vår også!

Ellers har vinden tatt seg opp og med mer vind følger større bølger. (Og til Marits glede har vi nå oppimot 3 mtr. høye bølger!) Ingen har vært oppe å hilst på oss ennå, men vi har forberedt oss på at det kanskje kommer en ombord :-) Vi har vinden akten for tvers, på ca. 210-220 grader, ca. 120 gr. inn på båten. Det blåser mellom 15-22 knop (7-11 sek./m), så skuten går som bare det!  Vi seiler altså på styrbord halser. Jeg tror vi kommer til å logge rekord nautisk mil siste 24 timer, på denne overfarten.

I går hadde vi forresten bikiniføre. Solen skinte fra en skyfri himmel, det var virkelig idyll her ute på havet. Mads lovet oss litt mer regn utover kvelden og det fikk han rett i. 2 regnbyger har vi hatt, men de var ørsmå, men det var nå sorten. 

Yellowfin tuna? Jo, den var enda flottere enn først antatt! Må innrømme at vi lagde oss noen fiskekaker av «småstykkene», og de ble saftige og gode!  De kunne hatt enda mindre tid på stekepannen, men det er nå så!  

De som var enda mindre har Bård maulet i seg, fisken smelter på tungen kan han fortelle :-) I dag skal vi lage tartar og et stykke skal vi ha som sushi rett. Og helt til slutt, så har vi frøset et stort biffstykke. Dette var en helt annen fisk enn SkipJack-tuna’en :-))

Utseilt distanse siste 24 timer: 143 -  rekord :-)

Observasjoner: Ingen ting!  Dvs. at Bård hørte plutselig at propellen gjorde et lite ekstra snurr, og ut bak hekken kom det en gul lastestropp!  Det var godt at Havguden Neptun husket plutselig på at denne båten har jo hatt tau i propellen! ;-)

Alt vel ombord!