Re: Yellowfin tuna! ;-)

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Wed 4 Jun 2014 15:15

4. juni 2014 kl. 11:52 skrev Gry Enger Bjerkås <morgengry {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com>:

Hallo, alle sammen!!

Dag 3, 4. juni - Yellowfin Tuna!

Vi fikk jo mange god napp i går, så vi skjønte jo at det måtte være fisk i sjøen! Da vi attpå til nesten fikk opp en SkipJack Tuna, den var sikkert like stor som den forrige vi fisket, over 4 kg., var det jo håp!  Den var tung å dra inn og da vi endelig hadde fått den helt inn til hekken på båten og Bård bare skulle kleppe den, fikk han ikke tak på selve fisken, men snøret!  Og dermed, et lite sprell fra SkipJack og kroken forsvant ut av munnen på den!  Ahrrr.

Vi har nemlig en ganske så kort fiskestang, som står nede i et stativ, og med en ditto kort klepp, er det litt av en øvelse å få fiskeherlighetene ombord!  Og litt av poenget er at ikke Bård skal ramle uti!  Han vil nå i alle tilfelle ikke ramle så veldig langt, for han har sele på seg! Jeg har prøvd noen ganger å få løftet fiskestangen ut av stativet, for så å gå fremover i båten, men fisken er for tung, så jeg klarer ikke det heller! 

Ja, ja, plutselig så bet det på igjen!  Og det måtte selvsagt skje akkurat da!  Jeg var på do! …. og Bård skulle på do….. ;-) Det kom en himla svart sky som sendte sine edle dråper ned på oss. Og den svarte skyen hadde VIND, så farten økte og vi ble seilende i over 7 knop, og i tillegg skulle vi dra ombord en gjenstridig fisk!  Da var det bare å kjempe på!  Vi fikk til slutt fisken i en slik posisjon at hodet kom OVER havflaten, og akkurat det syntes den selvsagt ikke var noe gøy, så da roet den seg noe!  Enda nærmere kunne vi se at det var en slags tunfisk, de er litt runde i formen…  ikke laaaange.  Åhh, dette lovet bra!  Og enda nærmere, en tunfisksort vi ikke hadde fått før!  Den hadde rett og slett laaange finner som sto ut på sidene. Nå ble vi særs ivrige, kan jeg fortelle.  For den så absolutt spiselig ut!  Med «livet» som innsats fikk Bård endelig kleppen inn i munnen på den og vi kunne slappe litt mer av. Frem med fiskeboken! Jo, jammen santen, den er spiselig!  Det ser ut som en Yellowfin Tuna og beskrives som en delikatesse for dem som liker rå fisk, eller sushi som vi sier i dag!  Og akkurat der er jo, spesielt, Bård :-))  Da var det bare en ting å gjøre, sette kniven i den, få den ombord, veie den, fotograferes, å så begynne å filitere! Den veide 6,3 kg. Og innmaten veier ikke så mye, så det blir litt av en mengde fisk. Ja, jeg tror vi har fisk til frokost, middag og kvelds for resten av turen ;-)

Jeg håper vi klarer å ta vare på fisken. Vi fikk plass i kjøleskapet og i alle tilfelle, så kan vi selvsagt lage fiskekaker av noe….., men i flg. samme fiskebok, så selges den vissnok for over 400,- kr. kg.!  Det blir råflotte fiskekaker! Gode råd mottas med takk. Sendte i går en «hastemelding» til Bjørn-Åge og Ingelinn i håp om noen gode råd, så kanskje tikker den inn noen meldinger i dag? SISTE-SISTE: 1000-takk for gode råd, begge to. Det skal bli spennende å prøve det litt ut :-))

Utseilt distanse siste 24 timer: 126 nautiske mil

Observasjoner:

Bortsett fra hval og delfiner har vi ikke sett en levende sjel til sjøs :-) Ikke andre båter heller.

Alt vel ombord. Været er tåelig bra. Litt kaldt. Det er delvis skyet og i natt hadde vi en drusabyge, så alt saltsjø er vasket vekk, naturlig :-)  Litt måneskinn hadde vi frem til kl. 01:00 og en utrolig flott stjernehimmel. Nå på morgenkvisten skinner solen igjen og vi har på kortebukse :-))