FAIAL - Acores (Horta) - Vel blåst!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Sun 25 May 2014 16:04
God kveld!

Dag 26, 7. timer av 24. mai

Vi klappet til kai presis klokken 15:00 (lokal tid), 19:00 UTC.  Der sto det 3 karer og hjalp oss med fortøyningene og alle var i godt humør og ønsket oss velkommen og lurte på om vi hadde hatt en fin seilas?

Og det kunne vi jo bekrefte at vi hadde hatt. Det var Horta Marinas representant som tok oss imot. Tolleren sto litt lengre inn på kaien og smilte og gledet seg til vi skulle komme inn på hans kontor. Seilere betyr arbeid, og det er gøy å ha noe å gjøre i løpet av dagen ;-)

Iflg. pilotboken ønsker de at vi fyller tankene våre med diesel, når vi likevel ligger på dieseltankkaien. Men i vårt tilfelle…, vi kom nokså sent, en lørdag i tillegg, så vi fikk ikke etterfylt. Så det får vi gjøre når vi går.

Det var stappfult i havnen, men de visste at vi kom, for det hadde vi sendt de en e-post på, så en løsning for oss hadde han. «Dere nordmenn er alltid så enkle og greie, så jeg har funnet en annen norsk båt dere kan ligge longside med. Og det var jo s/y Shekina med Geir Magne og Tonje Lise! Så heldige var vi!  Veldig hyggelige folk, fra Stavanger og de skal også ha båten sin inn i Middelhavet ;-)

Så ligger vi her, i Horta, en fantastisk deilig følelse. Vi har vært på øyens supermarked og det var bare helt utrolig innholdsrikt! Sprudlevin, anker og øl ble kjøpt inn, for ANKER fortjener vi nå!!  (vi kjøpte litt mat også…. ;-))

Utseilt distanse totalt: 2.646
Antall timer: 607 (det blir en bra gj.n.snittsfart!)

Alt vel ombord!  Så har vi klart dette også, vi to, Bård&Gry ;-))