Heldigvis, eller lykkeligvis!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Thu 22 May 2014 11:50
God morgen, alle sammen!!

Dag 23, 22. mai - Heldigvis!

Aller, aller først: Gratulerer Marit med vel overstått eksamen!  Tenk nå er du adjunkt, også! Du har en del ben å stå på nå, det må være deilig å tenke på! Du er flink, rett og slett!!!  :-)

Her hos oss, går det i grunnen også mye i lesing, men det er ingen som skal høre oss i hva vi har lest og forstått, etterpå ;-) Men man kan si at vi har hatt god tid til å lese oss opp på Azorene, så vi begynner virkelig å glede oss til å ta øygruppen nærmere i øyesyn.  

Jeg tror vi må være ekte seilere, for det hersker ro og tolmodighet ombord. Det går nemlig ikke særlig fort fremover mot målet for tiden. Svært lite vind og fra feil retning, gjør det nesten umulig å komme seg til Azorene/Horta. Vi må nemlig KRYSSE i tillegg, har vinden rett i mot. På styrbord halser seiler vi rett NORD og ser bare Horta øst for oss på kartet, og vi kommer ikke nærmere. Så tar vi et slag, går over på barbord halser og da er retningen SØR, ser ut som vi skal til Gran Canary ;-), men da klarer vi å ta innpå antall nautiske mil igjen til Horta, men det bare såvidt. Det er et hav igjen å ta av, ca 225 nautiske mil, det er litt mer enn Bergen - Shetland…. ;-)

MEN vi er ihvertfall glad for at vi ikke kjøpte flere dieselkanner for denne overfarten.  For det hadde vi planlagt. Vi har jo hørt om så mange som ligger helt i vindstille, så da hadde vi tenkt at vi bare skulle guffe på for motor og bruke all den diesel vi hadde klart å få bunkret ombord.  LYKKEN er at vi fikk ikke tak i flere kanner, dvs. vi fikk tak i EN og da holdt Bård på å besvime da han skulle betale for den i kassen. USD 46! for en TOM kanne som han sa! Prisene er hensides all fornuft i Caribbean, for samme kanne betalte vi EUR 15 på Las Palmas. Akkurat for øyeblikket har vi MYE diesel både på tank og i kanner….., som vi kun bruker til dieselgeneratoren og så kjører vi litt motor for hurtigere lading og hurtigere oppvarming av vann. Vi kan trygt si at dette er blitt penger spart, penger tjent ;-) 

Utseilt distanse siste 24 timer: 74 nautiske mil.

Observasjoner:

  • 3 containerskip - kryssende kurs, men med GOD klaring til oss.
  • Nok en kulefender
  • Diverse små bøyer
  • s/y Tir n’a Noir og s/y Blizz. De startet noen dager etter oss og har altså nå tatt oss igjen. Vi snakket med dem på VHF’en i går kveld og de tilbød oss slep. Utrolig snilt av dem, men vi avslo. Vi sa de fikk heller holde av en fin plass til oss i Horta og ta imot oss når vi omsider kommer.
  • En svær fisk som hoppet i kjølvannet vårt. Vi lurer veldig på hva det var for noe?

Alt vel ombord. Det er jammen begynt å bli kaldere! Vi har måtte finne frem dynen, langbukser, tjukk ulljakke og sjal i halsen ;-) Men solen varmer, det kjenner vi, men vi har hatt det litt overskyet de siste dagene.