Ingen rekord!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Tue 20 May 2014 12:18
Hallaisen!

Dag 21, 20. mai - Ingen rekord

Vi har vært i et døgn nå, hvor det nesten ikke har blåst! Og hva spiller det for en rolle, dere har jo god tid!  Ja, gudskjelov for det, men det får da være måte på hvor god tid man skal ha, og hvor tolmodig man skal trenge å være! Vi hadde passelig med vind frem til klokken 19:00 (lokal tid), men så ble det HELT, og da sier jeg, HELT stille! Ikke et vindpust! Ikke en krusning på havet! Ja, tenk det er mulig! Seilene kunne vi bare ta ned og så var det å manøvre Morgengry på strømmen som faktisk var her ;-) Så i de siste 24 timer har vi i 7 timer kun seilt på strømmen! Vekslet mellom 0,3-0,7 knops fart! Da går det unna du! ;-))

Utseilt distanse siste 24 timer: 70 nautiske mil. Slett ikke verst det, hører jeg Mr. Bjerkås si!

Akkurat for øyeblikket seiler vi rett nord. Vi vil prøve i løpet av dagen å få til å seile NNØ for da vil vi få tak i vind, påstår Mads. Dessto mer østig vi klarer å seile, dessto bedre er det. Hmmm, vi vil prøve å gjøre vårt beste!

I mellomtiden får vi gjøre litt «husarbeid», vi kan ta oss et bad/dusj, det går fint an å holde balansen på badet i dag….. ;-) Vi kan bake litt……., alltid deilig med noe fersk bakverk. Lesestund er det mulighet for. Jeg begynner for alvor å slippe opp for godt lesestoff. Bård er litt mer heldigstilt enn meg, og er midt inni «Kristina Olhsson» krimbøker og storkoser seg ;-) Og jeg vet at han har opptil flere godbiter igjen!

Observasjoner:

- I stk. lastebåt over 50 mtr. på kryssende kurs i natt. Jeg lurte et øyeblikk på om jeg skulle kalle han opp på VHF’en, bare for å gi beskjed om at her lå vi…. og vi har ikke mulighet for å rikke oss mer enn 0,3 nautisk mil i timen! MEN plutselig så jeg det røde laternelyset og dermed skal vi ikke være på kollisjonskurs. Og det stemte, men han seilte så sent at når han kom foran baugen vår, virket det som han «ankret» opp. Men omsider så vi det hvite aktre lyset og visste at nå går han foran oss og vekk…. ;-)

Alt vel ombord! Vi lider ingen nød. Det er litt overskyet i dag, men det regner ikke. Litt tørrere luft har vi hatt i natt og dermed blir ikke Morgengry så søkkandes fuktig! Det er jo en god ting!