Godt sovehjerte

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Sat 3 May 2014 11:58
Dag 4, 3. mai - Sovehjerte!

Hei, alle sammen!

Sa jeg godt sovehjerte i går? Det kan jeg ihvertfall skrive under på at jeg har. Jeg har sovet i natt fra klokken 02:00 til 06:30!!  Det er jammen bra! Bård har også sovet godt, han sov mellom klokken 22.30 til 02:00.  Det blir litt lengre vakter, enn 2 timer på og 2 timer av, men vi er blitt enige om at så lenge vakthavende klarer å holde seg våken, ikke duppe av en gang, så får den andre sove.

Selvsagt er det jo også lettere å sove når s/y Morgengry skjærer gjennom havet i jevn fart og har minimalt med bunnslag. Noen har det vært, men det skal vi tåle!

Viden har dreid noe, til vår fordel, mot ØSØ og det blåser, et sted mellom 10-12 knop (5-6 sek./m) Vi seiler på en 50 grader og i natt har vi kun seilt for genoa med en fart på «over 5 knop». Det er vi veldig fornøyd med. Vi seiler mot godt mot andre satte WP, det er vi veldig fornøyde med. Mads har «lovet» oss at vi skal få gunstigere og gunstigere vind mot Azorene, snart!  Det gleder vi oss veldig til. Utseilt distanse siste døgn er 121 nautiske mil ;-)

Om noen timer setter vi storseilet også, så da gjør vi godt over 6 knop. Vi krenger litt mer da, så det får bli etter at vi har laget rundstykker, deigen står til heving, og ferskvann. Det blir dagen i dag, med litt andre hverdagssysler. 

Observasjoner:
  • 2 fly i natt
  • 1 flygefisk
  • 1 fugl
  • Nyyydelig stjernehimmel, før det skyet helt over
  • Månen står enda høyere på himmelen, er blitt litt tydligere, =l yser opp for oss. 
  • Morild. Ja hele natten seiler vi gjennom morild. Sjøens stjerner!

Alt vel ombord. Temperaturen er god fremdeles. Skyene har forsvunnet, vi ser kun noen dotter her og der. Solen skinner. Vi får bare nyte det, for Mads har meldt om at en kaldfront er på vei fra Canada, og vil nå oss igjen på mandag. Det vil gi oss gunstig vind, litt kaldere temperatur og seilføring rett mot Azorene. V får se hva som skjer.