TANG & TARE langt til havs!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Fri 2 May 2014 12:50
Dag 3, 2.mai.

Hei, alle sammen!

Fullt av tang og tare i sjøen, langt her ute på havet hvor nærmeste dybde er 3000 meter!  Hvor i alle dager kommer dette fra? Vi kan sågar ikke ha ute fiskesnøret, for svære «busker» henger seg opp i kroken! Grrrr.

Ja,ja natten har forløpt uten dramatikk. Vinden varierer mellom 15-22 knop (7-12 sek./m.) Vi seiler som bare det og utseilt distanse de siste 24 timer er 123 nautiske mil. Det kan vi like :-) Målet er å alltid ha over 100! Det blåser fremdeles NNØ, dvs. det samme som at vi må seile svært spisst for å nå det satte waypoint (WP) fra Mads. Vi er noe optimistiske på det nå, da vi i svært liten grad har måtte falle av mot USA. Ja i går hadde vi faktisk Bermuda på styrbord side av oss…. og der har vi jo bestemt oss for at vi ikke skulle innom. 

Vi har sovet mer på frivaktene våre begge to. Jeg har best sovehjerte for tiden, Bård henger litt etter på søvnfronten, men jeg regner med at det blir et par formiddagslurer i dag, så er vi ajour igjen.

Observasjoner:
  • 1 stk. svært containerskip, mot oss på barbord side. Var nok på vei til USVI.
  • 1 stk. flygefisk
  • Tange og tare i søkk og kav! Hele fotballbaner!!

I dag ser det ut som det blir en kjempedag! Ikke en sky på himmelen, så vi har smurt oss godt inn! Temperaturen i sjøen har sunket til 23 grader, men vi tør ikke bade med den farten vi har nå!  Alt for mye sjø, ja for bølgene er nok borti en 2 meter høye, så vi gynger mye ;-)

Alt vel ombord!