Skipjack Tuna - fisket i dag!!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Wed 30 Apr 2014 21:08
Dag 1,30. april, etter 12 timer underveis.

Friskt i minnet, toll-og-emigrasjonsmyndighet, sto vi opp ved morgengry!  Tok oss et kjapt bad i sjøen, og satte kurs! Våre ukjente norske naboer, som vi vekslet noen ord med i går kveld, sov god da vi dro avgårde! Synd at vi ikke fikk snakket litt mer med dem, men trøbbel med nevnte myndigheter, ville vi tross alt ikke ha! 

Det var ikke bare vi som satte seil, tidlig denne morgenen. 25 båter for fulle seil hadde vi følge med, de kom fra bukten ved siden av!  Rene kortesjen! De så meget vennligsinnet ut, så vi regnet med at de ikke var utskremte medarbeidere til (stadighet) nevnte myndigheter! 

Anegada er et yndet sted for seilfolket, 14,3 nautiske mil nesten rett nord for der hvor vi hadde søkt ly….. for de nevnte myndigheter… ;-) Her er det idyll i massevis for sand, -sol, og -palmehugrige personer! At det i tillegg er en Flamingo pound på øyen gjør den ikke mindre interresant. Vi hadde samme kurs, alle sammen. Men hvor er Anegada?  Den stikker ikke opp mer enn 10 mtr. over havflaten på det høyeste, så omsider….  ganske så nærme, dukker idyllen opp! Ifra min kikkertposisjon observerer jeg at her kunne jeg nok vært på ferie en stund…. ;-)

Vinden i dag har vært perfekt. Vi seiler riktignok mot Bermuda…., men det er gunstig i forhold til strøm og «fonter» som Mads hos FriVind har informert oss godt om. Vi kommer nok til å fortsette i denne leien noen dager til. Vinden blåser ca. 15 knop/7-8 sek./m fra NNØ. (Vi har sett 20 knop i dag, og da går skuten som en gud, og det kan vi like!) I de siste timer har vinden dabbet noe, men vi holder stort sett over 5 knops fart! Bølgehøyden er mellom 1/2 - 1 mtr., signifikant.

Deilig frokost, nybakte rundstykker, er fortært. Til lunsj hadde vi gode skillingsboller bakt av Trude (s/y Dory) ;-) Akkurat for øyeblikket er vi i den luksusituasjon at vi kan diskutere hvilken middag vi skal ta i dag! Kjenner jeg Mr. Bjerkås rett, blir det en av pølserettene….. ;-) Vi har funnet hver vår gode bok, så lesestund har vi også hatt.

Hydrovane (vindroret vårt), som heretter blir kalt Hydrogutten, styrer stø kurs! Crewmedlem nr. 3!

Vi har selvsagt ute fiskesnøret vårt!  Og hva fikk vi, nå nettopp, jo en SkipJack Tuna! Omtrent 1 kg. Yr glede ombord!!!  Middagen er reddet, ihvertfall for i morgen! Nå er pølsene klargjort…… ;-) Den er foreviget, bevis vil bli lagt ut når jeg finner en enkel måte å «forminske» bildene våre på! 

Observasjoner i dag:
  • 1 stk hvallignende skapning svømmer omkapp med oss, noe langt i fra, så vi ser ikke helt hva det er.
  • 1 stk. fugl - var det er rovterne?
  • I stk «blomsterkvast" som har hengt seg opp i vindroret vårt. Håper det er noen frø der, som kan trives på Azorene ;-)
  • 1 lastebåt, men den forsvant rett øst

Ellers? Himmel og Hav. BVI er forsvunnet i horisonten, så det vil si at vi har nok seilt over 40 nautiske mil pr nå. Noen n/m gjenstår kan man si ;-)

Alt vel ombord!