Sure tollere og emigrasjonspersonell!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Tue 29 Apr 2014 23:35
Hei, alle sammen!

Distansen ble ikke så lang, 7.7 nautiske mil og vinden har vært ganske så østlig 8 sek./m. MEN vi hadde ikke tenk å dra noen sted i dag. Kun ligge i havn v/Virgin Gorda Yacht Club og gjøre oss ferdig med «siste rest» før overfart mot Azorene. MEN den gang ei, tollerne og emigrasjonspersonellet ville det annerledes! Beklager s/y Eventyr, MariMagi og Bliss, vår seilas starter i morgen tidlig! Men vi sees nok i HORTA på Azorene!!

Vi hadde sjekket papirene våre nøye, 30 dagers oppholdstilatelse! Ryktene gikk om at nevnte personer regnet med den dagen vi kom, så 29 dager er mer rett……;-)? selv om det står tydelig på papirene vi får, 30 dager. OK.

Vi gikk lykkelig og optimistisk avgårde til utsjekking i Virgin Gorda, Spanish Town. Det skulle vi definitivt IKKE ha gjort! Vi skulle gjort som magefølelsen vår sa, gått til Sopers Hole, for de har et GODT ;-) rykte på seg!

Ja, ja gjort er gjort! Vi meldte oss i luke nr. 1: Der satt det en hyggelig dame, helt til hun åpnet munnen. Er det mulig å snakke slik til en kunde? Det er visst det. Det engelske ekteparet bak oss, så noe målebedotten ut! Utganspunktet til tolleren var at VI IKKE hadde papirene våre i orden, men det hadde vi jo…. trodde vi. Da hun så på papirene var de i orden……. , da ble hun nesten ENDA surere! Hmmm. da måtte hun ta en annen vendig, det er helt sikkert noe annet de ikke har i orden, tenkte nok hun…!!!!

"The passport!!!» og hun sa ikke en gang PLEASE - det magiske ordet her borte. OG der lå feilen! For den personen som stemplet oss inn, hadde stemplet oss inn med 14 dager!…. Bård & mig! s/y Morgengry for 29/30 dager og VI for 14 dager. MEN i alle dager!! Jeg fortalte det slik det var at han karen som stemplet oss INN spurte om hvor lenge vi hadde tenkt å bli her….. Vanskelig å si sa jeg, men ihvertfall i 14 dager. (Tenk jeg glemte å spørre om det hadde noe å si!). Og dermed stemplet han passene, skrev noen «kråketær». I dag påsto tolleren at det sto 14.4., for meg kunne det likesågodt stått 30.4., OG det skulle jeg BARE VITE, det var DE som bestemte hvor lenge jeg kunne bli!! Det kunne være alt fra 2 dager, 4 dager, 14 dager eller 30 dager! VI HADDE FÅTT 14 DAGER og jeg som er ansvarlig for passet mitt, burde da FØLGE MED PÅ DET!! GUDBEDRE meg!! Vi ble henvist til luke nr. 2!

Og der kunne karen bakom luken fortelle at vi hadde 6 timer på oss til å forlate BVI! 6 timer!! Herlighet! repliserte jeg! DVS. vi må forlate marinaen midt på natten, det kan vel umulig være meningen! JO, 6 timer, verken MER eller MINDRE!! Vi var på overtid!! Men vi er jo innenfor 29 dagers-regelen! Ja, BÅTEN ja, men ikke DERE! Men hvorfor i alle dager fortalte dere ikke oss dette da vi sjekket inn! Ikke i noen av papirene deres står det noe om dette! Jeg klarte bare ikke å holde munn. Han ble ikke blidere for å si det slik….. ;-) Bård begynte forsikrig å dra meg i kjolen….. ;-) Vi kapitulerte. GIKK, med norsk verdighet ut av lokalet og jeg er overbevist om at de innenfor de respektive lukene fikk 12 poeng i dag også! Enda noen idiotiske seilturister vi kunne ta!! Ha,ho,hi!

De har rett og slett ikke skjønt noen ting! Det er jo på grunn av oss, ikke på tross av oss, at de i det hele tatt har jobb! Vi lot historien gå i marinaen, tror ikke det er så veldig mange som sjekker ut på Virgin Gorda!

Ja, ja, det var som Reidar (s/y UNA) sa: Han hadde bestemt seg for at toll-og-emigrasjonsmyndigheter ikke skulle få ødelegge oppholdet her, eller hvor han enn ville ferdes! Kloke ord Reidar! Etter at jeg har skrevet dette har jeg sikkert fått summet meg noe…, litt…., eller mye…. ? ;-)

Vi har nå heist det gule flagget igjen - Q-flagget, og er klar for ny innsjekking, om vi skulle bli kontrollerte. Så vi ligger helt lovlig her på Eustasia, helt nord på Virgin Gorda. I morgen tidlig, etter morgendukkerten, er vi klare for en ny kryssing av Atlanterhavet! 2.300 nautiske mil til Azorene! Og der får vi kanskje besøk av Ingelinn & Frode! Åhhh, så vi gleder oss!!

Alt vel ombord, må vi vel si! Bård er under dekk og lager middag…. jeg skriver ut min frustrasjon!…. ;-)))