VIRGIN GORDA, St. Thomas Bay populært kalt Spanish Town

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Sun 27 Apr 2014 18:18
Little Tunny er fisket i dag! Åhhh, det er så gøy å få fisk! Vi har fått mange gode råd underveis, for vi har hatt så lyst på TUNFISK! Vi må vel takke s/y MariMagi v/Mari & Jørgen for det beste…..: ha alltid fiskesnøret ute! Uansett hvor liten tur du skal, ha fiskesnøret i sjøen! … ;.))

Vi har hatt en flott seilas i dag. Det har blåst sør-sør-øst. Hvor mye er vi ikke sikker på da vindmåleren streiker. Den sviver rundt i toppen og vi kan se hvilken retning den kommer fra…. men det er det. De enkleste feilkildene er sjekket ut, de var det dessverre ikke. Så da er det å klatre opp i masten, eller å skifte vindinstrument. Ingen av delene tror jeg vi kommer til å gjøre før vi når Middelhavet.

Seilasen i dag har vært på 2,5 time og 9,9 nautiske mil er tilbakelagt. Vi er tilbake til der vi sjekket inn på British Virgin Islands. Vi har vært her i nesten 29 dager…. i overimorgen. Innen den tid må vi sjekke ut for ellers må vi betale for nye 29 dager. (Her borte er det 29 dager i en mnd…… ;-)) En familie med 2 barn sjekket ut etter 30 dager! Og de fikk himla kjeft og ble beordret å forlate området umiddelbart, ellers fikk de betale for NYE 30 dager…. De prøvde å argumentere for at de trengte litt søvn FØR de tok fatt på Atlanterhavet og at de hadde 2 barn ombord….. vanligvis har en mnd. stort sett hadde 30 eller 31 dager…..! No way, de måtte reise, eller betale og da dobbelt så mye, fordi de hadde gått over tiden! Den tabben skal ikke vi gjøre.

I dag blir det tunfisk til middag! Little Tunny som den heter. Den veide uten innmat, 0,8 kg.! Iflg. Geir Sætres bok «Ta en spansk en» - er tunfisk en ekte skatt fra havet. Nydelig smak og de beste stykkene kommer fra buken! Jeg har ikke sløst en millimeter, så her går ingen ting til spille! Vi gleder oss til middag!! :-)

Alt vel ombord! Nydelig seilas, passelig vind, solen skinner, temperaturen er stødig 28 gr. OG VI FIKK FISK!! Tunfisk til og med, som vi har ønsket oss SÅ lenge!