LUCKY 3 Desembre 13:40.61N 42:22.88W

Lucky
Sat 3 Dec 2016 21:31

Hola de nou, amics i amigues. Tot just fa una estona hem penjat el post d’ahir per uns problemes tècnics que vàrem tenir en un dels ordinadors de a bord. Un vas d’aigua va caure sobre el teclat i l’ordinador es va parar. En Pep va tenir l’ocurrència de posar-lo dins una bossa plena d’arròs per veure si li pot fer treure l’humitat.

Attachment: PastedGraphic-3.pdf
Description: Adobe PDF document

Anem tot seguit a fer el relat d’avui. Just en aquests moments a les 20:30 UTC, en Lucky navega atangonat a 7 nusos al mig d’una pluja impressionant amb vents portants de 25-30 nusos i onades de 2-3 metres que van augmentant. Navegació oceànica en estat pur. Hem vingut aquí a buscar aquestes condicions i ja fa dies que les estem trobant.

Attachment: PastedGraphic-4.pdf
Description: Adobe PDF document

Pel que sembla tindrem aquests vents forts fins demà ben entrada la nit. Durant el matí els grops han anat passant. Quan portem l’assimètric posat i s’acosta un grop l’hem de treure volant, si no ho féssim, passar del 10-13 nusos a més de 20 el podria esparrecar. En una de les maniobres per enrotllar l’assimètric s’ha plegat malament. L’única manera de desfer el “pollu” (segons es diu en l’argot mariner) ha sigut desplegar els 160 metres quadrats de la vela dins la cabina del Lucky. Finalment hem aconsegit issar-lo sense problemes.

Attachment: PastedGraphic-5.pdf
Description: Adobe PDF document

        

Attachment: PastedGraphic-6.pdf
Description: Adobe PDF document

Però els ensurts no han acabat aquí, just abans de dinar, navegant amb l’assimètric, els vents d’un grop situat a més de 8 milles han entrat de cop. La virulència del vent era tan gran que les hem passat negres per baixar-lo, fins hi tot el vent ha arrencat l’escota de l’assimètric. Finalment, l’hem pogut plegar. No el podrem treure més fins que passin aquests vents.

Estem en aquests moments a 1.080 milles del destí, si tot va bé demà baixarem dels tres dígits.  

Attachment: PastedGraphic-7.pdf
Description: Adobe PDF document

En Trespins ha vist una gavina que només es troba en longituds caribenyes sobrevolant el Lucky, aquest matí.

Portem dos dies amb molta activitat, tant de dia com de nit, estem cansats però animats. Avui per dinar, en Pep ens ha preparat pasta a la carbonara, els hidrats de carboni segur que ens aniran bé per aguantar la nit que ens espera.

Attachment: PastedGraphic-8.pdf
Description: Adobe PDF document

     

Attachment: PastedGraphic-9.pdf
Description: Adobe PDF document

Una abraçada a tots i gràcies per seguir-nos, ens sentim una mica més acompanyats en aquesta inmensitat oceànica.